damilio Posted July 3, 2013 Share Posted July 3, 2013 Witam. Szukam rybki. Kolory: Odcień zielony, taki nawet metaliczny (mieni się na zielono). Płetwy w odcieniach czerwony i biały. Kształtem trochę przypomina bystrzyki. Wielkość, te co widziałem, ok 3cm. W sklepie są opisane jako Tetra Mszana. Jednak nawet google nie ma pojęcia co to. A kobieta w sklepie, zna tylko tą nazwę. Rybki są dość ruchliwe, żywe. Da się coś wymyślić z tych strzępków danych? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gagatek Posted July 3, 2013 Share Posted July 3, 2013 Podobne ?. Strzelam bo nie mam pojęcia . Link to comment Share on other sites More sharing options...
damilio Posted July 3, 2013 Author Share Posted July 3, 2013 Coś takiego jak te po lewo. Jednak tamte miały biało/czerwone płetwy. I były całe w metalicznym zielonym. Co to za ryba? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gagatek Posted July 3, 2013 Share Posted July 3, 2013 http://www.superakwarium.pl/poradnik-akwarystyczny/brzanki---wskazowki-hodowlane-id71.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
damilio Posted July 3, 2013 Author Share Posted July 3, 2013 O O! Coś to to. Może białe plamy na płetwach to jakiś gen inny. Daj nazwę Gaga edit: Ok, już mam. Brzanka Mszysta. Ciekawe nazewnictwo maja w sklepie.... Można zamknąć/usunąć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fleder Posted July 3, 2013 Share Posted July 3, 2013 No tak, brzanka mszysta, uzyskana 'laboratoryjnie' odmiana pochodząca od brzanki sumatrzańskiej. Może w sklepie coś im się z angielskim pochrzaniło U nich nawet neon to tetra Sent from my BlackBerry 9900 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gagatek Posted July 3, 2013 Share Posted July 3, 2013 Temat został wyczerpany/ problem rozwiązany. Zamykam - jeśli chcesz temat kontynuować, coś dodać, nie zgadzasz sie z zamknięciem, proszę o kontakt z moderatorem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts