olek Posted May 7, 2009 Share Posted May 7, 2009 Czy moge Prętnika karłowatego trzymac razem z Pielęgniczka ramizesa w 63 litach i w jakiej obsadzie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrycja Posted May 7, 2009 Share Posted May 7, 2009 Ja też rozważam taką opcję ale oczywiście ramireza - parka a prętnik - haremik, 1+2 Przy takim układzie ja nic więcej bym nie dodawała. Duużo kryjówek, gęsto obsadzone akwa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted May 7, 2009 Share Posted May 7, 2009 pewnie że mozesz i powiem więcej fantastycznie razem wyglądają tak jak Patrycja napisała parka ramirezek i haremik pretnika na dno z 5-6 kirysków panda np aaa noo i możesz tez krewecie dac Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrycja Posted May 7, 2009 Share Posted May 7, 2009 Tylko ja się obawiam, że ramirezki i kirysami mogą sie boczyć. Obie rybki przydenne, chociaż nie jestem pewna na 100%, bo nie praktykowałam Krewetki przy odpowiedniej filtracji itd ok Tylko że parametry mogą się znacznie różnić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted May 7, 2009 Share Posted May 7, 2009 ja ramirezki i kiryski trzymam w 70 l ramirezki wcale nie przybywaja przy dnie raczej tak w srodku akwa sie bawią krewecie miałam razem z tą obsadą tylko przeszły do krewetkarium Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrycja Posted May 7, 2009 Share Posted May 7, 2009 Ooo, no to very nice Ale moja młoda tylko przy dnie pływa. W takim wypadku bym wzięła kiryski, ale mnie brzydzą xP Link to comment Share on other sites More sharing options...
olek Posted May 7, 2009 Author Share Posted May 7, 2009 a otosy moge dac do nich ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
olek Posted May 7, 2009 Author Share Posted May 7, 2009 a otosy moge dac do nich ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted May 7, 2009 Share Posted May 7, 2009 możesz Link to comment Share on other sites More sharing options...
olek Posted May 7, 2009 Author Share Posted May 7, 2009 to pretnika mam dac 1samiec+2 samice tak?taka obsada bedzie dobra- 5 otosow 2 ramirezy i 3 pretniki 8 neon inessa ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrycja Posted May 8, 2009 Share Posted May 8, 2009 A po co jeszcze neony? W sumie, biotop ten sam. Ale prętniki rybki dość duże (tak, samiec + 2 samice), będzie trochę mało miejsca. Od biedy by przeszły 5 otosków jak najbardziej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts