xray Posted July 2, 2013 Share Posted July 2, 2013 (edited) Ostatnio zmianiam obsadę z malawi na tanganikę. Obecnie mam 7 ryb: 3x Naskalnik 2x Szczelinowiec cylindryczny 2x Szczelinowiec leleupa Szczelinowce leleupa gdy je kupowałem w sklepie jeden był żółty drugi troche bledszy. Po kilku dniach w akwarium rybą wybarwiły się pyski na ciemy kolor i podobnie niektóre miejsca tułowia (ryba wygląda jak by się pobrudziłą). Porównując z malawi można powiedzieć że wygląda to tak jak u zdominowanych Labidochromis Carauleus. Czy to jest po prostu taka ich uroda i mogą się tak wybarwiać czy to jakiś problem? Pozostałe ryby są bardzo ładnie ubarwione, nie blakną itd. Wszystkie ryby zachowują się jak zdrowe i normalnie pobierają pokarm. Nie ma walk pomiędzy rybami. Akwarium 180L Parametry wody: pH 8 GH 8 KH 6 NH3/NH4 0 NO2 0 NO3 max 5 Z góry dziękuję za pomoc. Edited July 2, 2013 by xray Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted July 2, 2013 Share Posted July 2, 2013 Te ryby z wiekiem (a przynajmniej hodowlane formy) dostają ciemniejszych barw na pysku. I nie jest to raczej oznaką, że ryby są zdominowane ponieważ miałem dobraną parkę w monogatunkowym zbiorniku i tak właśnie się wybarwiły. Na tych zdjeciach widać jak moje ryby miały zabarwiony pyszczek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madk Posted July 2, 2013 Share Posted July 2, 2013 Jakie akwarium ma wymiary . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts