p.Agassiza Posted June 30, 2013 Share Posted June 30, 2013 Hejka Mam problem z moim filtrem zew.,który to po ostatnim czyszczeniu chodzi jak traktor,że spać nie można. Próbowałem jakoś odpowietrzać i przy okazji,że go w czasie działania przechyliłem stwierdziłem iż jest on nieszczelny,gdyż wyleciało mi trochę wody. Gdy stoi normalnie jest ok,ale.....co zrobić z tymi fantami? Z góry dziękuję p.Agassiza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted June 30, 2013 Share Posted June 30, 2013 Z tym fantem ?... najlepiej wyrzucić i kupić np. JBL, Unimax,Eheim. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
p.Agassiza Posted June 30, 2013 Author Share Posted June 30, 2013 Nic się nie da zrobić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted June 30, 2013 Share Posted June 30, 2013 Co do głośnej pracy mógłbym coś podpowiedzieć, ale jeżeli chodzi o nieszczelność to chyba tylko uszczelka ( źle założona ). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hanuer Posted June 30, 2013 Share Posted June 30, 2013 Jeśli chodzi o głośność możesz spróbować postawić go na styropianie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mapet Posted July 1, 2013 Share Posted July 1, 2013 Przesmaruj wirnik wazeliną, ściągnij wszystkie uszczelki przeczyść je oraz rowki w których leżą, lekko je również przesmaruj. Jak to nie pomoże to niestety nie ma dla niego ratunku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karwos00 Posted July 1, 2013 Share Posted July 1, 2013 Całkiem możliwe że on nie przecieka - po odpięciu węży trochę wody zawsze dostaje się obok wlotów przewodów - woda spływa pod pokrywę i po przechyleniu wylewa się bokiem - wygląda to tak jakby przeciekał. Ja bym rozebrał go jeszcze raz, oczywiście sprawdził uszczelki, posmarował wazeliną - załadował, zalał wodą z baniaka do pełna (najlepiej gdzieś w wannie) - do pełna - "pod korek" i zamknął - nadmiar wody wypłynie bokami, a część wylotami, potem podłączył i odpowietrzał (ale jak jest skimmer to go odłączył bo przy odpowietrzaniu ma niezły ciąg i zasysa dużo powietrza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
p.Agassiza Posted July 1, 2013 Author Share Posted July 1, 2013 Dobra,a co zamiast wazeliny? Coś co zawsze jest w domu lub łatwo dostępne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts