Jump to content

Jakie ryby trzymać z Pielęgnicą Meeką ???

krakus82
 Share

Recommended Posts

shaniqa10... heh to sie ciesze ;D ... ale dobre to z pawiooką .... w sumie pomylic oscara z mekka ^^ a zbrojnika nie mozna ? .. a jakies inne denne rybki ? zeby czysciły

- Ramireza - trochę za małe i mogą dostać łomot

-Księżniczka z Burudi - zupełnie inny biotop więc się nie nadaje

-Agassiza - trochę za małe i mogą dostać łomot

-Bocja - za małe aqwa

-kirysek - mogą sobie dać radę

-Zbrojnik niebieski - teoretycznie za małe aqwa ale 1 sztuka od biedy może być (tu zaraz na mnie gromy polecą ;))

To może taka opcja 80 litrów ? :

-Ramireza

-Agassiza

-kakadu

-kirysek

-barwnik

Ale chodzi Ci o pary/haremy tych gatunków czy o pojedyncze osobniki? (pomijam kiryski bo tu stadko oczywiście). Jaka jest powierzchnia dna ?x? bo to jest najważniejsze przy rybach terytorialnych, które muszą mieć dla siebie swój rewir, którego potem dzielnie bronią i zwłaszcza przy tarle tłuką wszystko co się da ;)

Tak chodzi mi o parki a dno mam z paroma kryjowkami i ciemne podloze

Czyli masz 3 pary + teoretycznie harem kakadu + kiryski x 5 minimum... nie wiem czy nie za mało miejsca będzie, 2 pary + kiryski + ewentualnie coś co pływa w toni...

Witam.W 200l.miałam 3 pielęgnice Mekki,toczyły ciągle walki między sobą a szczególnie jedna atakowała pozostałe 2 do tego stopnia,że pozbawiła je łusek.Pozbyłam się w końcu i więcej ich nie wezmę.Były z pielęcnicą Sajicą,ramirezkami,barwniakami czerwonobrzuchymi i księżniczkami a także są mieczyki i malinezje i gurami tych ryb nie atakowały

Share

• Create New...