krakus82 Posted May 6, 2009 Share Posted May 6, 2009 Prosze o wskazówke jakie inne ryby i pielęgnice moga trzymać z Pielęgnicą meeką ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted May 7, 2009 Share Posted May 7, 2009 Ja dołaczam sie do pytania... mi zalezy wiedziec jakie ryby denne mozna miec z mekkami ...a ich litraz mogł wynosic 100L Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadow2525 Posted May 7, 2009 Share Posted May 7, 2009 http://akwa-mania.mud.pl/archiwum/a121/a121,3.html I wile innych stron na temat zachowania a jeśli chodzi o zbrojniki to już w ogóle chyba nie ma problemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted May 7, 2009 Share Posted May 7, 2009 a zbrojnik niebieski jest od 100L ? ... bo zalezy mi by sie nie cisnął w akwarium Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaniqa10 Posted May 7, 2009 Share Posted May 7, 2009 a zbrojnik niebieski jest od 100L ? ... bo zalezy mi by sie nie cisnął w akwarium jesli masz akwa 100 l to żadnych pielegnic meek i zbrojników nie mozesz miec ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted May 7, 2009 Share Posted May 7, 2009 dziwne... bo na wielu forach ( w tym i tu) ludzie piszą ze od 100L para mekk moze pójść ... na zagranicznych stronach typu (http://www.aquahobby.com) również... Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaniqa10 Posted May 7, 2009 Share Posted May 7, 2009 przepraszam cię znam tyle gatunkow ryb że mi się pomysliło wszystko z pielegnicą pawiooką mozesz miec parkę meek w 100 l Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted May 7, 2009 Share Posted May 7, 2009 shaniqa10... heh to sie ciesze ;D ... ale dobre to z pawiooką .... w sumie pomylic oscara z mekka ^^ a zbrojnika nie mozna ? .. a jakies inne denne rybki ? zeby czysciły Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted May 7, 2009 Share Posted May 7, 2009 mekka wyczyści ci przy tarle wszystkie denne czyszczące ryby. pozostaje ci zbrojnik niebieski do pielęgnic nic więcej na taki litraż. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krakus82 Posted May 7, 2009 Author Share Posted May 7, 2009 Zbiornik 80 litrów: -Ramireza -Księżniczka z Burudi -Agassiza -Bocja -kirysek -Zbrojnik niebieski Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrycja Posted May 7, 2009 Share Posted May 7, 2009 Bocja nigdy! Przynajmniej 200. Na upartego 150... Link to comment Share on other sites More sharing options...
krakus82 Posted May 7, 2009 Author Share Posted May 7, 2009 ...ale reszta rybek może być ??? moze zamiast bocji labeo ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jano Posted May 7, 2009 Share Posted May 7, 2009 - Ramireza - trochę za małe i mogą dostać łomot -Księżniczka z Burudi - zupełnie inny biotop więc się nie nadaje -Agassiza - trochę za małe i mogą dostać łomot -Bocja - za małe aqwa -kirysek - mogą sobie dać radę -Zbrojnik niebieski - teoretycznie za małe aqwa ale 1 sztuka od biedy może być (tu zaraz na mnie gromy polecą ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
krakus82 Posted May 7, 2009 Author Share Posted May 7, 2009 Chce sie poprawic w tym pytaniu o -ramireza..itd mialem na mysli te rybki bez pielegnicy mekki ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrycja Posted May 7, 2009 Share Posted May 7, 2009 I owszem, jano. Zbrojnik absosmerfnie nie! Z-A M-A-Ł-E A-K-W-A! Bez meeki ramirezy ok. itd? bez itd. ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
krakus82 Posted May 8, 2009 Author Share Posted May 8, 2009 To może taka opcja 80 litrów ? : -Ramireza -Agassiza -kakadu -kirysek -barwnik Link to comment Share on other sites More sharing options...
jano Posted May 8, 2009 Share Posted May 8, 2009 To może taka opcja 80 litrów ? : -Ramireza -Agassiza -kakadu -kirysek -barwnik Ale chodzi Ci o pary/haremy tych gatunków czy o pojedyncze osobniki? (pomijam kiryski bo tu stadko oczywiście). Jaka jest powierzchnia dna ?x? bo to jest najważniejsze przy rybach terytorialnych, które muszą mieć dla siebie swój rewir, którego potem dzielnie bronią i zwłaszcza przy tarle tłuką wszystko co się da Link to comment Share on other sites More sharing options...
krakus82 Posted May 8, 2009 Author Share Posted May 8, 2009 Tak chodzi mi o parki a dno mam z paroma kryjowkami i ciemne podloze Link to comment Share on other sites More sharing options...
jano Posted May 8, 2009 Share Posted May 8, 2009 Tak chodzi mi o parki a dno mam z paroma kryjowkami i ciemne podlozeCzyli masz 3 pary + teoretycznie harem kakadu + kiryski x 5 minimum... nie wiem czy nie za mało miejsca będzie, 2 pary + kiryski + ewentualnie coś co pływa w toni... Link to comment Share on other sites More sharing options...
krakus82 Posted May 9, 2009 Author Share Posted May 9, 2009 OK dzieki za porade !!! pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karol112 Posted May 10, 2009 Share Posted May 10, 2009 kirysy. koryśnik czarnoplamy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tenia53 Posted May 17, 2009 Share Posted May 17, 2009 Witam.W 200l.miałam 3 pielęgnice Mekki,toczyły ciągle walki między sobą a szczególnie jedna atakowała pozostałe 2 do tego stopnia,że pozbawiła je łusek.Pozbyłam się w końcu i więcej ich nie wezmę.Były z pielęcnicą Sajicą,ramirezkami,barwniakami czerwonobrzuchymi i księżniczkami a także są mieczyki i malinezje i gurami tych ryb nie atakowały Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts