Koniu 0 Posted June 28, 2013 Witam, mam problem z małymi przeźroczystymi ślimakami. Wydaje mi się, że pojawiają się pod pistią na jej korzonkach, a potem idą w głąb akwarium. Wiecie może co to za ślimaczki lub jak z nimi walczyć ? Share this post Link to post Share on other sites
dada391 1 Posted June 28, 2013 Kup sobie helenki one dadzą radę sobie z tymi ślimaczkami;) Share this post Link to post Share on other sites
Koniu 0 Posted June 28, 2013 Bardzo podobne ale nie jestem pewny czy takie same. Są przezroczyste z kawałkiem brązu w środku. Share this post Link to post Share on other sites
Sławek121 266 Posted June 28, 2013 Poczytaj o przytuliku. Share this post Link to post Share on other sites
Gagatek 55 Posted June 28, 2013 Poczytaj też o rozdętkach i zatoczkach . Jak masz fotki to daj . Share this post Link to post Share on other sites
Koniu 0 Posted June 28, 2013 Ok, obecnie po prostu jestem w sklepie. Helenka da radę? Share this post Link to post Share on other sites
Koniu 0 Posted June 28, 2013 http://www.google.pl/search?q=zatoczka+%C5%9Blimak&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=P9TNUdPOOuOJ4AS53oDABg&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=320&bih=448 Taki Ale w dużo mniejszy wydaniu czyli zatoczka Share this post Link to post Share on other sites
Sławek121 266 Posted June 28, 2013 Zatoczek Helenki doskonale sobie z nimi poradzą. Przyjmuje się, że do walki z plagą wpuszcza się Helenki w ilości 1 na 10L. Share this post Link to post Share on other sites