Krzysiek1702 Posted June 27, 2013 Share Posted June 27, 2013 Witam, przeglądając filmiki na YT w jednym z nich znalazłem efekt "ruchomych piasków". Jak to zrobić? Widać ten efekt od 3:10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cross Posted June 27, 2013 Share Posted June 27, 2013 Pewnie jakąś pomka, bo widać ruch powietrza, który unosi delikatnie powierzchnię piasku. Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robos7 Posted June 27, 2013 Share Posted June 27, 2013 Wylot z filtra pod piachem. Tam pewnie dodatkowo przechodził przez coś co go rozpraszało na większej powierzchni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akwarystyczny24.pl Posted July 13, 2013 Share Posted July 13, 2013 Dokładnie,to wylot z filtra pod piachem,inaczej nie da się tego wytłumaczyć,a z resztą kiedyś sam chciałem wykonac u siebie podobny efekt,ciekawie to wygląda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek1702 Posted July 13, 2013 Author Share Posted July 13, 2013 Czy można ten efekt osiągnąć poprzez zakopanie w piachu płaskiego kamienia napowietrzającego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apocalypt0 Posted July 14, 2013 Share Posted July 14, 2013 (edited) Czy można ten efekt osiągnąć poprzez zakopanie w piachu płaskiego kamienia napowietrzającego? Wydaje mi się że stosując kamień napowietrzający nie osiągniesz takiego efektu, powietrze wychodzące z piasku będzie psuło cała koncepcje a poza tym piasek będzie rozrzucany na durzym obszarze. Zastosuj jakąs pompkę wody i poprowadz ujscie wody wężykiem pod piasek. Edited July 14, 2013 by Apocalypt0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts