Jump to content

==> Zwierzątka z przed milionów lat (ZOBACZ)

Recommended Posts

aaa... w tym artykule pisało, że na allegro :D

no i znowu mam o czym myśleć :twisted:

chyba sobie takie strzelę do 38l :D

ps# najpierw napaliłem się na krewetki - kupiłem :D w niedługim czasie na raki - jednak okazały się trudno dostępne :| - teraz to :shock:znalazłem na allergo :D -- ciekawe co mi później strzeli do głowy :mrgreen:

ps# można to z krewetkami trzymać?

jak tak dalej pójdzie to 38l nie będzie już BW z krewetkami tylko [38L] Skorupiaki :twisted:

w tym tekście znalazłem wzmiankę o zbiorniku: Zbiornik do wykluwania powinien być mały. Moim zdaniem ideałem jest małe akwarium lub plastikowy tzw. faunabox o pojemności kilku lub kilkunastu litrów. Zbiornik taki napełniamy niewielką ilością przygotowanej wody (najwyżej 3 litry) do wysokości kilku centymetrów. Wody powinno być niewiele, bo w zbyt dużej jej objętości larwy będą miały problem ze znalezieniem pokarmu i mogą paść z wycieńczenia. Napowietrzanie nie jest potrzebne - w zupełności wystarczy naturalna wymiana gazowa między wodą i powietrzem. Zdecydowanie niewskazana jest obecność filtra, ponieważ każdy, nawet najdelikatniej działający, będzie wywoływał niepotrzebny ruch wody, który będzie męczył larwy, a ponadto może je zasysać.

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...