gapa Posted June 26, 2013 Share Posted June 26, 2013 Witam Byłem dzisiaj przejazdem przy składzie kamieni i kupiłem kilka sztuk. Z jedną skałą mam problem, pytałem gościa na składzie czy się nadaje do akwa, powiedział mi że z zoologicznego gościu kupuje to u niego... no to wziąłem, w domu wymyłem i polałem octem, wtedy zaczęło się strasznie pienić... Można coś z taką skałą zrobić, czy sobie darować? Zdjęcia poniżej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beniek Posted June 26, 2013 Share Posted June 26, 2013 No raczej nic z tym nie zrobisz, zanieś do niego, bo widocznie wcisnął Ci niezły kit. Ten kamień będzie Ci strasznie zatwardzać wodę. Przypomina mi to martwy koralowiec. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bonio61 Posted June 26, 2013 Share Posted June 26, 2013 Witaj jeżeli biotop malawi lub tanga to się nadaje, mógłby posłużyć za schronienie dla narybku Link to comment Share on other sites More sharing options...
gapa Posted June 26, 2013 Author Share Posted June 26, 2013 akwarium raczej ogólne, tak że nie będę z tym kamieniem ryzykował. Posiedzi na razie na inne czasy, może się kiedyś przyda. Na szczęście nie był to spory wydatek 4zł tylko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek.Sz Posted June 30, 2013 Share Posted June 30, 2013 Jest to koralowiec, czyli wapień I nie słuchaj rad typu "nadaje sie do malawi" bo to nie ten biotop:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemo130 Posted July 1, 2013 Share Posted July 1, 2013 Temat został wyczerpany/ problem rozwiązany. Zamykam - jeśli chcesz temat kontynuować, coś dodać, nie zgadzasz sie z zamknięciem, proszę o kontakt z moderatorem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts