michal86 Posted June 25, 2013 Share Posted June 25, 2013 Witam wszystkich jestem nowym urzytkownikiem forum jak i pierwszego akwarium Zakupiłem akwarium o wymiarach 30x30x30 27l oraz do niego filtr aquael mini fan pan w sklepie doradził mi aby wymienić gąbkę na drobniejszą co uczyniłem tzn kupiłem większą i przyciąłem ją do odpowiedniego rozmiaru. po 5 dniach od założenia woda zrobiła mi się mętna lekko żółtawa aktualnie mam jednego gupika którego trzymany był wcześniej przez 3 dni w kuli ale doczytałem że to był błąd chociaż pan w sklepie kakadu mówił że jak najbardziej można (miała być jedna rybka dla dziecka) do tego posiadam naturalny korzeń (kupiony w sklepie akwarystycznym spreparowany ale gotowałem go jeszcze z 2h wymieniając wodę 3 razy) oraz żwirek plus roślinki Zastanawiam się czy to było to dobre rozwiązanie czytam trochę o filtrach i widzę ze najlepiej jak by był mieszany tzn mechaniczny i biologiczny może powonieniem zastosować inny zastanawiam się na tym Eheim aqua corner 60 może lepszy od Aquaela ? nie wchodzi w gre kaskada ponieważ żona nie chce aby coś z akwa wystawało. Będę robił restart akwarium chciałem się dowiedzieć czy zakupić może jakieś bakterie w płynie na start ? z góry dzięki za pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts