jasiek181vip Posted June 23, 2013 Share Posted June 23, 2013 Jak sądzicie? Ile mogą wytrzymać rybki zapakowane w plastikowe woreczki i przeworzone w lodówce turystycznej? Opakowanie wypełnione powietrzem atmosferycznym a nie tlenem tak jak to należałoby zrobić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted June 23, 2013 Share Posted June 23, 2013 Wysyłałem gupiki pocztą i paczka szła ok. 24h. Worki wypełnione pół na pół woda/powietrze (nie tlen). Więc 24h wiem, że przeżyją. Czy więcej też? Myślę, że tak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gibon2008 Posted June 23, 2013 Share Posted June 23, 2013 W lodówce ? ja myślałem że woreczki po to gazetą się obwija żeby ciepło nie uciekało . Rozumiem że teraz upały ale w lodówce tak czy inaczej nie będzie powyżej 20 stopni . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted June 23, 2013 Share Posted June 23, 2013 W lodówce ? ja myślałem że woreczki po to gazetą się obwija żeby ciepło nie uciekało . Rozumiem że teraz upały ale w lodówce tak czy inaczej nie będzie powyżej 20 stopni . Podejrzewam, że lodówka nie będzie chłodziła w tym czasie, a jedynie posłuży za izolator od upału Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasiek181vip Posted June 23, 2013 Author Share Posted June 23, 2013 Lodówka bedzie miała za zadanie trzymać tylko stałą temperaturę i jesli zajdzie taka potrzeba, bo jak wiadomo są upały, delikatnie schłodzić. Trasa niby nie daleka bo 150km, ale będą musiały wytrzymać około 5h. Do transportu mam 20 sztuk tropheusów około 4-7cm długości. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted June 23, 2013 Share Posted June 23, 2013 Duże worki i podziel ryby na jak największą ilość worków. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts