tonyformia Posted June 22, 2013 Share Posted June 22, 2013 Witam. Dzisiaj uratowalem troche rybek przed wyrzuceniem. Pewien gosciu chcial wyrzucic okolo 500litrowe akwarium razem z rybami. Odkupilem je za bezcen (okolo 400pln) wraz z calym osprzetem. rosliny plastikowe rybki to pielegnice. W ciagu miesiaca chce cale to akwarium pozmieniac jednak prosilbym o indentyfikacje rybek. Pozniej dobiore wszystko w zaleznosci od ich potrzeb. Nie mam zbyt duzo doswiadczenia w akwarystyce jednak nie moglem pozwolic zeby ktos powybijal rybki. (za dobry jestem chyba) Polowa rybek padla w czasie transportu (niecale 20min.) jednak spowodowane bylo to tym ze podczas odlawiania rybek i oprozniania akwarium gosciu nalal do wiaderka wode z kranu (zimna) a nie ta z akwarium. polowa rybek ktora byla tam przez chwile niestety padla. reszte na wpol zywe szybko umiescilem w akwarium i te na szczescie sa juz pelne zycia i szaleja. Akwarium bylo zaniedbane, bede mial troche pracy przy nim. dobiore roslinki (zywe bo narazie sa plastykowe) i dobiore jakies inne rybki. Jest jeszce jedna rybka podobna do glonojada ale pelna jakby glonowych wyrostkow na glowie. niestety niemam foto bo siedzi schowana w kamieniach. //Pisownia. Nantai Fotki: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted June 22, 2013 Share Posted June 22, 2013 Aulonocara steveni Labidochromis caeruleusI L. pardalis potocznie (błędnie) nazywany Plecostomusem. Ciekawy stelaż. Bałbym się na nim postawić około 500L . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tonyformia Posted June 22, 2013 Author Share Posted June 22, 2013 (edited) Dzieki za szybka odpowiedz. A te male rozowe rybki to jaki rodzaj? na 1szym i 3cim zdjeciu? (mzoe to mlode tej duzej ryby?) stelaz wytrzymal tak juz okolo 2 lat wiec raczej nie padnie....ale tez sie troche boje niechcialbym miec 500l wody w studio Moze sie zdecyduje na jego zmiane na cos innego. Teraz na szybko zmienilem zeby jak najmniej rybek padlo bo i tak jest mi smutno z powodu tych co poszly do wodnego raju. //Pisownia. Ostrzeżenie. Nantai Edited July 10, 2013 by Nantai Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted June 22, 2013 Share Posted June 22, 2013 Myślę, że te małe to młode tych Aulonocara Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts