Jump to content

Nowe krewetkarium

damianzgierz
 Share

Recommended Posts

Do dzisiaj miałem małe krewetkarium ok.12l. Kupiłem małe akwa 41x25x25 profilowane i przeniosłem do niego krewetki.

Chciałem się zapytać:

1. Czy mogę w takim akwa trzymać 2 odmiany krewetek i jakich? Kupiłem 13 takich zwykłych po 2zł w zoologu przeźroczystych z czerwonymi kreskami, kropkami.(Coto za krewetki?)

2. Czy i jakie ewentualnie mogę trzymać razem z nimi? I czy mogę wpuścić do tego akwa jakieś małe rybki? Np. razborki galaxy(dzisiaj w zoologu widziałem ładne po 9zł), i ile ewentualnie i jakich innych lub tych rybek mógłbym tam wpuścić?

3. I czy napowietrzacz musi być cały czas włączony?

Edited by damianzgierz

1. Pewnie Red Cherry, tylko jeszcze nie wybarwione. Możesz z nimi trzymać np. babaulti.

2. Możesz tam trzymać galaxy ok. 6 szt lub bojownika. Tutaj masz przykładowe obsady dla Twojego litrażu http://forum.superakwarium.pl/topic/10894-przyk%C5%82adowi-mieszka%C5%84cy-akwarium-ok-20-35l/

3. Napowietrzacz w filtrze czy oddzielny? Napowietrzacz nie jest potrzebny. Filtr musi chodzić cały czas

Mam jeszcze jeden problem- temperatura wody. Bez grzałki nagrzewa sie do 27, a czasami nawet do 28*. Oczywiście jak tylko jestem w domu to zbijam temp do 25* butelkami z lodem lub torebkami z lodem ale jak niema mnie w domu jakiś czas to jak wracam to jest ok. 27*. Czy rybkom może się coś stać lub kreweciom jeśli woda się tak nagrzewa?

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...