arkosw Posted June 16, 2013 Share Posted June 16, 2013 (edited) Pierwszy raz hoduje artemie, wczoraj nastawiłem wszystko (butelka z woda i sola oraz jajkami). Dzisiaj wyłączyłem pompkę (brzęczyk) i odczekałem 1min. Po upłynięciu tego czasu na dole byli trochę jajek, na powierzchni unosiły się skorupki. A w całej wodzie pływały takie kropki jak jajka, gdy przyłożyłem lampkę tylko niektóre popłynęły do światła (w pokoju było ciemno[była noc ]). I moje pytanie to czy te kropki to są larwy solowca czy to jeszcze nie wyklute jajka ?I czy można je "odcedzać" papierowym filtrem do kawy?Z góry dziękuję. Edited June 16, 2013 by Gagatek Pisownia . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maziama Posted June 16, 2013 Share Posted June 16, 2013 Poczekaj, aż woda całkowicie się uspokoi i nie wyklute jajka opadną na dno, a puste osłonki będą pływać po powierzchni. Odsuń trochę lampkę od butelki tak żeby tylko trochę światła padało na ściankę butelki, larwy tam się zbiorą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts