tomaszklimek Posted May 5, 2009 Share Posted May 5, 2009 W chwili obecnej mam dwa akwaria 112 i 25 litrów, w tym tygodniu uruchomie 240 litrów. W tej chwili mam nastepujaca obsade: 112 litrów: 2 glonojady (ok 10cm) 2 duze kirysniki 5 skalarów 2 bocje wspaniale 2 kosiarki 8 mieczyków 7 molinezji 10 neonów 3 razbory 1 danio 25 litrów: 5 malych glonojadów (4cm) 4 otoski 2 krewetki amano 3 red cherry 30 molinezji (narybek 1-2cm) 10 gupików (narybek 1-2cm) Doradzcie mi co z tego przeniesc do nowego akwa, co sprzedac a co ewentualnie dokupić. Za wszelkie propozycje z góry dziękuje. Myślałem o dokupieniu tylko 4 kosiarek, 4 bocji no i moze skalarów (niewiem ilu). Link to comment Share on other sites More sharing options...
yodaniel17 Posted May 5, 2009 Share Posted May 5, 2009 Ze 112 litrów bym przeniósł : Na pewno kiryśniki bo się tam gniotą. Zależy jakie gatunki glonojadów ale pewnie tez. Skalary ,Bocje. A dokupić to napisz jakie ryby Ci się podobają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wilczyca Posted May 5, 2009 Share Posted May 5, 2009 Do nowego akwarium przenieść. 2 glonojady 2 Kiryśniki 5 skalarów 2 bocje Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipcio_stg Posted May 6, 2009 Share Posted May 6, 2009 25 litrów: 5 malych glonojadów (4cm) o zgrozo... Jak możesz to oddaj do innego zbiornika, bo dokładając te dwa z Twojego akwa to nawet na 240l będzie za dużo Do dużego przeniósł bym prawie wszystko. Zrezygnował bym z danio i razbory ( ryba stadna ) i dokupił neonów w to miejsce. Bocja też ryba stadna. Albo dokup, albo zamień na stadko kirysków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts