Logborn Posted June 12, 2013 Share Posted June 12, 2013 Pomocy, mam taką rybę od dawna, ale nie wiem jak się nazywa, tzn. mówiłem na nią sum, ale teraz nie mogę jej nigdzie w internecie ani w kasiążkach znaleźć. Proszę, pomóżcie mi w jej identyfikacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jungu Posted June 12, 2013 Share Posted June 12, 2013 Wygląda na Kirysa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Logborn Posted June 12, 2013 Author Share Posted June 12, 2013 Jakiego kirysa dokładniej? Mam jeszcze kiryska pstrego, ale on wygląda zupełnie inaczej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luna Posted June 12, 2013 Share Posted June 12, 2013 Kiryśnik. http://www.superakwarium.pl/kirysnik-czarnoplamy-id806.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Logborn Posted June 12, 2013 Author Share Posted June 12, 2013 Dziękuję, nawet zgadza się, że często podpływa do powierzchni wody i łapie powietrze. W takim razie mam jeszcze pytanie co do jednej rybki, jaki to gatunek: Chciałbym się jesze dowiedzieć czy to jest hokejówka amazońska (sam tak wywnioskowałem, bo ma charaktrystyczny czarny pasek, na płetwie ogonowej idący w dół, ale chciałbym się upewnić): Niestety nie mam lepszego zdjęcia, bo cały czas chowa się w roślinkach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maziama Posted June 12, 2013 Share Posted June 12, 2013 Zdjęcie rybki pierwszej bardzo niewyraźne, ale kolorystyka pasuje do: danio malabarskie. Druga to faktycznie hokejówka amazońska. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Logborn Posted June 12, 2013 Author Share Posted June 12, 2013 Moja rybka jest tak jakby większa, wyższa i bardziej płaska niż danio malabarskie. Kolorki nawet podobne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted June 12, 2013 Share Posted June 12, 2013 Moja rybka jest tak jakby większa, wyższa i bardziej płaska niż danio malabarskie. Kolorki nawet podobne. Słaba fotka i też pomyślałem o malabarskim, ale jak nie to może jakaś tęczanka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Logborn Posted June 12, 2013 Author Share Posted June 12, 2013 Udało mi się jeszcze zrobić takie fotki, ale trudno jest ją uchwycić, bo ciągle pływa tam i z powrotem: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted June 12, 2013 Share Posted June 12, 2013 Nie no, na 100% danio malabarski. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts