lesiu681 Posted June 10, 2013 Share Posted June 10, 2013 Witam , tak jak w temacie w jaki sposób podciąć lotos czerwony żeby go nie uszkodzić ? Rozrósł mi się niemiłosiernie (co mnie zresztą bardzo cieszy) ale zasłania światło dla roślin rosnących wkoło. Poniżej fotka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted June 10, 2013 Share Posted June 10, 2013 Podcinasz po prostu największe liście tuż nad podłożem/korzeniami i tyle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lesiu681 Posted June 10, 2013 Author Share Posted June 10, 2013 (edited) Spoko , znajomy też mi tak mówił z tym że nie był pewien a ja wolałem tą pewność mieć zanim coś spieprzę.Możesz napisać jeszcze czy da radę rozsadzić lotos poprzez zakopanie odciętego liścia w podłożu czy tylko przez rozsadzenie z korzenia. Edited June 10, 2013 by lesiu681 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted June 10, 2013 Share Posted June 10, 2013 Możesz napisać jeszcze czy da radę rozsadzić lotos poprzez zakopanie odciętego liścia w podłożu czy tylko przez rozsadzenie z korzenia. Ani przez jedno, ani przez drugie Musi puścić odnogi z nowymi szczepkami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lesiu681 Posted June 10, 2013 Author Share Posted June 10, 2013 Ok. tych odnóg jest tam mnóstwo dzięki , wiem już wszystko można zamknąć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts