Tazz Posted June 8, 2013 Share Posted June 8, 2013 Witam.Nie znam się na parametrach wody, a potrzebuję pomocy dotyczącej tego jakie parametry powinna mieć woda w moim akwarium.W akwarium znajduje się sporo gupików, 6 neonków i jeden zbrojnik.Wiem że wszystkie ryby mają dosyć zróżnicowane wymagania, więc proszę o pomoc - jakie parametry powinny być mniej więcej, by rybom żyło się dobrze? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunay Posted June 8, 2013 Share Posted June 8, 2013 Myślę, że Ph w granicach 7 i twardość w okolicy 8-10, powinno dać radę. Niech inni się jeszcze wypowiedzą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kot-akwarysta Posted June 8, 2013 Share Posted June 8, 2013 (edited) Witam. Nie znam się na parametrach wody, a potrzebuję pomocy dotyczącej tego jakie parametry powinna mieć woda w moim akwarium. W akwarium znajduje się sporo gupików, 6 neonków i jeden zbrojnik. Wiem że wszystkie ryby mają dosyć zróżnicowane wymagania, więc proszę o pomoc - jakie parametry powinny być mniej więcej, by rybom żyło się dobrze? Jak duży masz zbiornik - to tak z ciekawości. Jakich Neonków? Jaki Zbrojnik? Gupiki lubią ph 7-8,5 i GH 20-30. Zbrojniki Niebieskie ph 6,5-7,5 i GH 5-20. Trochę różne GH co nie??? Edited June 8, 2013 by Kot-akwarysta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted June 8, 2013 Author Share Posted June 8, 2013 Nawet bardzo różne GH, ale nie ma mowy o oddaniu zbrojnika :/Akwarium 80 l, wiem że trochę za małe dla niego.Neony innesa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kot-akwarysta Posted June 11, 2013 Share Posted June 11, 2013 Neon Inessa: ph 5,5-8,0; GH<30 (chyba). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts