Taiga Aisaka Posted June 6, 2013 Share Posted June 6, 2013 W tym momencie zaobserwowałam wycierającą się samiczkę bojka i niego samego obok niej. Gniazdo już przygotował. Ale co innego mnie martwi - okazało się, że pozostałe 2 samiczki to samczyki, tylko młode! One ją wykończą, cały czas ją gryzą i unoszą skrzela... Sebastian je odpędza, ale sam nie daje rady, odseparować te "gryzące samczyki"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostka99 Posted June 6, 2013 Share Posted June 6, 2013 Najlepiej by było, jakbyś je oddała, lub dała do innego akwarium. Zamęczą ją. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taiga Aisaka Posted June 7, 2013 Author Share Posted June 7, 2013 Już, 2 samce zostały zamienione w sklepie na 2 samiczki i Sebastian zaczął zaloty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luna Posted June 7, 2013 Share Posted June 7, 2013 (...)okazało się, że pozostałe 2 samiczki to samczyki, tylko młode! One ją wykończą, cały czas ją gryzą i unoszą skrzela... Już, 2 samce zostały zamienione w sklepie na 2 samiczki i Sebastian zaczął zaloty Dobrze, że w miarę szybko zareagowałaś. Aczkolwiek nie byłabym taka pewna, że były to młode samce. Samice bojownika bywają równie agresywne co samce i one również się stroszą. Często zdarzają się też przypadki, że to samiec ucieka przed nimi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ewcia91 Posted June 7, 2013 Share Posted June 7, 2013 Zgodzę się z wypowiedzią powyżej, u mnie 3 panny okupowały samca po tym jak trafił do zbiornika gdzie były kilka tygodni same Zwiewał jak się patrzy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taiga Aisaka Posted June 8, 2013 Author Share Posted June 8, 2013 (edited) OK, ale te są tak jakby... bardziej "dziewczęce", nie są tak wyblakłe jak poprzednicy Nie żałuję wymiany. Edited June 9, 2013 by Taiga Aisaka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts