maryjann Posted June 4, 2013 Share Posted June 4, 2013 - 1 zbrojnik niebieski- 6 otosek- 15 krewetka red cherry- 1+2 mieczyk KOI- 6 ślimaki helenki- 4 kosiarki Myślę o jakiejś parce rybek lub może bojownik ? Ale nie pielęgnice ramireza z powodu atakowania mych krewetek i musiałem dać ojcu do akwarium. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil123 Posted June 4, 2013 Share Posted June 4, 2013 Jaki litraż ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostka99 Posted June 4, 2013 Share Posted June 4, 2013 Wymiary zbiornika? Bez tego nic nie doradzimy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Traszek15 Posted June 4, 2013 Share Posted June 4, 2013 Podaj litraż bo nie wiadomo ile i jakich ryb możesz dokupić. A co do bojownika to radziłbym ostrożnie, miałem kiedyś jednego to mi zeżarł młode red cherry. Polecam raczej parkę prętników Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maryjann Posted June 5, 2013 Author Share Posted June 5, 2013 (edited) 98l 80x35x35 Edited June 5, 2013 by maryjann Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil123 Posted June 6, 2013 Share Posted June 6, 2013 Może jakieś pielęgniczki ? Znasz parametry wody ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maryjann Posted June 6, 2013 Author Share Posted June 6, 2013 Pielęgniczki ramireza miałem i mi atakowały red cherry dlatego odpadają. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostka99 Posted June 6, 2013 Share Posted June 6, 2013 Na kosiarki za małe akwarium. Podasz parametry? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maryjann Posted June 8, 2013 Author Share Posted June 8, 2013 Parametry wody:CI2 - 0pH - 6,6KH - 4GH - 5NO2 - 0NO3 - 40 Zakupiłem: - 6 otosków - 1+1 petnik karłowaty - samca bojownika strzępiastego - niewiem czy mogę mieć samiczki do niego ? Chciałem jeszcze zbrojnika niebieskiego weloniastego ale nie mieli Co wy na to ? A co do kosiarek macie rację bo w sklepie mieli kosiarki ale olbrzymy, nawet nie wiedziałem że tak duże rosną, ale narazie moje są małe potem będe musiał kombinować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostka99 Posted June 8, 2013 Share Posted June 8, 2013 Do bojka samiczek już nie kupuj, samiec będzie agresywny w stosunku do innych ryb. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taiga Aisaka Posted June 8, 2013 Share Posted June 8, 2013 Nie, dlaczego ma być agresywny? Ja mam bojka z samiczkami, jakoś nie wykazuje agresji w stosunku do innych mieszkańców akwarium... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostka99 Posted June 8, 2013 Share Posted June 8, 2013 Chodzi mi o to, że z prętnikami, mieczykami, no i z kosiarkami, byłoby tu za mało miejsca dla haremu bojownika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcda-p Posted June 8, 2013 Share Posted June 8, 2013 Labiryntów się nie łączy, tym bardziej w tak niewielkim litrażu. Jak masz prętniki to utwórz harem, a bojka oddaj. Ani kosiarki, ani mieczyki nie powinny tu być. Polecam: 1+2/3x prętnik karłowaty 8x otosek 15-20x razbora klinowa krewetki, ślimaki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil123 Posted June 9, 2013 Share Posted June 9, 2013 Nie, dlaczego ma być agresywny? Ja mam bojka z samiczkami, jakoś nie wykazuje agresji w stosunku do innych mieszkańców akwarium... Pisałaś, że masz w akwarium tylko bojki, już się plączesz we własnych kłamstwach . A co do maryjann to nie dodawaj samiczek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maryjann Posted June 9, 2013 Author Share Posted June 9, 2013 OK to samiczek nie dokupie, a co do prętnika mam teraz parkę a czy mogę coś z nich dokupić ? jakieś samice lub samca ? I chciałbym dokupić zbrojnika niebieskiego weloniastego, ale są małe i nie będe mógł rozróżnić płci. i jak coś to mogły by być 2 samce chodż chciałbym trafić na samicę ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil123 Posted June 10, 2013 Share Posted June 10, 2013 Możesz dokupić samicę, żeby był haremik 1 samiec i 2 samice prętnika Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maryjann Posted June 10, 2013 Author Share Posted June 10, 2013 A co do zbrojnika niebieskiego ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts