przemek5932 Posted June 2, 2013 Share Posted June 2, 2013 (edited) http://www.zoolek.pl/index.php3?id=opis_produktu&id_produktu=aquaset_pond&id_kategorii=K3&id_lang=pl Witam ma zamiar kupić taki zestaw jak u góry i chciałem się czy one nadają się również do akwarium i jakie testy jeszcze dokupić by się dowiedzieć czy woda jest dobra dla rybek im nie szkodzi ? Edited June 2, 2013 by przemek5932 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maziama Posted June 2, 2013 Share Posted June 2, 2013 Brakuje tu najważniejszego testu na azotyny (czyli NO2) Ale ten możesz dokupić osobno także z Zooleku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemek5932 Posted June 2, 2013 Author Share Posted June 2, 2013 (edited) Właśnie tak myślałem . A czy jeśli one są przeznaczone niby do oczka to będzie jakaś różnica w akwarium? A tak a propo to fajnie bo za 5 testów mi wyjdzie 60 zł Edited June 2, 2013 by przemek5932 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maziama Posted June 2, 2013 Share Posted June 2, 2013 Z tego co widzę w opisie zakres parametrów do mierzenia jest taki sam, więc moim zdaniem nie ma różnicy. Możliwe, że jest napisane konkretnie do oczka, dla celów marketingowych. Testy do akwarium Zoolek sprzedaje każdy osobno, lub w dużej walizce. Zresztą te (do oczka) mają takie same buteleczki, jak w tym dużym zestawie w walizce (do akwarium). Moim zdaniem to to samo, tylko, że tu masz od razu 4 testy na raz, co wyjdzie pewnie taniej niż kupowanie ich każdego osobno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemek5932 Posted June 2, 2013 Author Share Posted June 2, 2013 Aha dzięki a co to jest ta twardość węglowa? Zawartość CO2 w wodzie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mapet Posted June 2, 2013 Share Posted June 2, 2013 Twardość węglanowa mówi nam ile różnych wodorowęglanów zawiera woda. A wiesz że google nie gryzie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemek5932 Posted June 3, 2013 Author Share Posted June 3, 2013 Tak wiem i dzięki za pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts