Nizio Posted June 1, 2013 Share Posted June 1, 2013 Witam Posiadam akwarium 63L a w nim: -Sicyopterus Longifillis x6 -Chaetostoma Thomasi x2 -Krewetka Amano x5 Wszystkie te ryby są bardzo spokojne i płochliwe, dlatego akwarium wydaje się często puste Poszukuję jakiegoś gatunku rybek które ożywiłyby akwarium, ale jednocześnie dobrze się w nim czuły... Nie mam obecnie dostępu do aparatu, żeby zrobić zdjęcie zbiornika, ale spróbuję je opisać W akwarium znajduję się pełno otoczaków, które zostały ułożone w groty... Obok nich znajduje się spory korzeń. Na tafli wody pływa pistia, salwinia oraz roślina której nazwy nie znam (ma długie korzenie oraz liście w kształcie dzbanka wystające ponad taflę wody, w "dzbankach" znajduje się powietrze które unosi roślinę). Jako podłoże służy ADA Amazonia wymieszana z żwirem oraz piaskiem. Parametry wody: pH- 7,3 GH- 8d Kh- 6d NO2- 0,01 NO3- 10mg/l NH4- 0,5mg/l Bardzo podobają mi się pielęgniczki ramireza oraz czekoladowce malajskie/borneańskie/samuraj jednak mam za wysokie pH wody... Czy ew. nadawałby się harem Betty Pugnax 1+2/3? Jestem otwarty na wszelkie propozycję Dodam, że lubię ryby dość "nietypowe", co pewnie widać po obsadzie pozdrawiam Hubert Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts