Marek1705 Posted May 31, 2013 Share Posted May 31, 2013 Witam! Mój glonojad złożył ikrę, ale ona zamiast być cała żółta to jest cała biała tylko pojedyncze jajeczka są żółte. Dlaczego tak się stało? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted May 31, 2013 Share Posted May 31, 2013 Pewnie nie jest zapłodniona i pleśnieje. Samiec ją natlenia płetwami? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek1705 Posted May 31, 2013 Author Share Posted May 31, 2013 Nie a jak powinien to robić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gibon2008 Posted May 31, 2013 Share Posted May 31, 2013 U mnie siedział w korzeniu i machał płetwami nad nią . Jak złożyły zbrojniki ikrę w moim akwarium to włączyłem dodatkowe napowietrzanie i mam teraz maluchy po 5 dniach . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted May 31, 2013 Share Posted May 31, 2013 Czasem potrzebne jest dodatkowe natlenianie w akwarium. U mnie ikrę złożyła w dziurze w korzeniu samiec do niej wlazł, ustawił się pyskiem do wylotu i wachlował płetwami. Tu masz mój film z tego pięknego wydarzenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts