noey Posted May 29, 2013 Share Posted May 29, 2013 Witam ponownie, chciałbym zapytać się was o propozycje dla mnie jeśli chodzi o nową obsadę do mojego akwa, ogólnie chciałbym mieć w nim dużo ryb (może jakieś krewetki) ale odpowiednich co do wielkości zbiornika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beniek Posted May 29, 2013 Share Posted May 29, 2013 Skoro chcesz mieć krewetki to do krewetek może ławicę neonów zielonych 15 szt.? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
noey Posted May 29, 2013 Author Share Posted May 29, 2013 W mojej okolicy nie widziałem neonów zielonych tylko wszędzie Inessa, a gdybym wybrał obsadę bez krewetek (nigdy nie chodowałem) to jakie byłyby propozycje co do obsady? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted May 29, 2013 Share Posted May 29, 2013 W tak małym akwarium to na pewno nie możesz mieć dużo ryb, zależy co dla kogo znaczy "dużo". Lepiej dobierać obsadę pod kątem parametrów wody w kranie. Wiesz co będziesz wlewał do akwarium? Jakiś testy? Parametry wody w kranie?Jakie masz testy kropelkowe? Co się stało ze starą obsadą i dlaczego? Polecić obsadę można zawsze ale, nie taki jest cel hodowli ryb by za jakiś czas ją zmieniać bo coś nie wyszło lub nieodpowiednio ktoś dba o akwarium. Zachęcam do solidnego opisania akwarium i wtedy pomoc będzie skuteczniejsza. http://forum.superakwarium.pl/forum-4/announcement-3-jak-zadawa%C4%87-pytania-na-forum-superakwariumpl/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
noey Posted May 29, 2013 Author Share Posted May 29, 2013 (edited) Testy dokładne wody zrobię w przyszłym tygodniu, teraz nie mam jak, bo nie mam testów, ale z tego co wiem to złej wody nie mam (okolice Wro). Hodowlą ryb zajmuję się jakoś 3 lata, miesiąc temu zmieniłem zbiornik z 40x25x25 profil 23l. na obecny 50x30x35 prosty 52,5l. ryby które miałem wcześniej do tej pory żyją i mają się dobrze, ale słyszałem tu na forum, że nie jest to odpowiedni skład w moim obecnym akwa. Edited May 29, 2013 by noey Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts