Jump to content

jaka nowa obsada do akwa 50x30x35 52,5 litra

noey
 Share

Recommended Posts

Witam ponownie, chciałbym zapytać się was o propozycje dla mnie jeśli chodzi o nową obsadę do mojego akwa, ogólnie chciałbym mieć w nim dużo ryb (może jakieś krewetki) ale odpowiednich co do wielkości zbiornika.

W tak małym akwarium to na pewno nie możesz mieć dużo ryb, zależy co dla kogo znaczy "dużo".

Lepiej dobierać obsadę pod kątem parametrów wody w kranie.

Wiesz co będziesz wlewał do akwarium?

Jakiś testy?

Parametry wody w kranie?
Jakie masz testy kropelkowe?

Co się stało ze starą obsadą i dlaczego?

Polecić obsadę można zawsze ale, nie taki jest cel hodowli ryb by za jakiś czas ją zmieniać bo coś nie wyszło lub nieodpowiednio ktoś dba o akwarium.

Zachęcam do solidnego opisania akwarium i wtedy pomoc będzie skuteczniejsza.

http://forum.superakwarium.pl/forum-4/announcement-3-jak-zadawa%C4%87-pytania-na-forum-superakwariumpl/

Testy dokładne wody zrobię w przyszłym tygodniu, teraz nie mam jak, bo nie mam testów, ale z tego co wiem to złej wody nie mam (okolice Wro). Hodowlą ryb zajmuję się jakoś 3 lata, miesiąc temu zmieniłem zbiornik z 40x25x25 profil 23l. na obecny 50x30x35 prosty 52,5l. ryby które miałem wcześniej do tej pory żyją i mają się dobrze, ale słyszałem tu na forum, że nie jest to odpowiedni skład w moim obecnym akwa.

Edited by noey