Yoshik Posted May 28, 2013 Share Posted May 28, 2013 Witam Mam zamiar zrobic restart zbiornika bo niestety do mojego poprzedniego weszła jakaś chorba i powyzdychały wszystkie ryby Teraz myślę nad zupełnie nową obsadą. Od razu przejdę do konkretów interesuje mnie połaczenie parki pielędgniczek ramirezek z neonami innesa i wyłacznie tylko te dwa gatunki rybek. Co sądzicie o takim połaczeniu?? Czy w ogóle można tak łaczyc te rybki?? Nie będą sobie przeszkadzały?? Jeśli ramirezy będą w przyszłości składały ikrę to czy będą w stanie ją obronic przed neonami?? A jeśli to dobry pomysł to jaka ilośc neonków?? Proszę o wasze rady. Na początku myślałem o wyłacznie parce pielęgniczek, ale boję się że to jednak za mała ilośc rybek przydały by się do niej jakieś rybki ławicowe. Z góry dzięki za wszelkie rady Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostka99 Posted May 28, 2013 Share Posted May 28, 2013 Neony mogą być z ramirezami. Może tak: 1+1 p. ramireza 8-10 neon innesa Neony raczej nie będą jadły ikry. Powinieneś gęsto posadzić rośliny, żeby ramirezy miały dobrą kryjówkę do złożenia ikry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArMasteR Posted May 28, 2013 Share Posted May 28, 2013 Może najpierw jakiś teścik na parametry wody? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kot-akwarysta Posted May 28, 2013 Share Posted May 28, 2013 Może najpierw jakiś teścik na parametry wody? Właśnie. Przydałby się - bez niego trudno coś jeszcze doradzić. nemo130: Kopiowanie wypowiedzi przedmówcy uznaję za spam +1. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts