Konra_d Posted May 27, 2013 Share Posted May 27, 2013 Witam. Mam pytanie czy Alternantera Reineckego (reineka) urośnie na ziemi ogrodowej (akwarium low-tech), czy lepiej kupić Rotale rotundifolie ? Z góry dziękuje za odpowiedź Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rainbow Posted May 30, 2013 Share Posted May 30, 2013 Napisz coś więcej o tym LT. Jakie światło ? Słoneczne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konra_d Posted May 31, 2013 Author Share Posted May 31, 2013 -Akwarium 60l -Oświetlenie 15W -Akwarium stoi od wschodu rano bardzo duże światła -akwarium powstało na tym artykule http://forum.e-akwarystyka.pl/topics29/11352.htm i zawiera wszystko co napisał autor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted May 31, 2013 Share Posted May 31, 2013 Alternantea raczej zniknie w tym akwarium lepiej spróbuj z rotalą choć nie wróżę sukcesów i ładnego wybarwienia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konra_d Posted May 31, 2013 Author Share Posted May 31, 2013 Też myślałem o rotali chyba że znasz jeszcze jakieś mniej wymagające rośliny o kolorze "czerwonym" lub inny kolor (tylko nie zielone) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted May 31, 2013 Share Posted May 31, 2013 Możesz spróbować hygrophila polysperma lekko się wybarwia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konra_d Posted May 31, 2013 Author Share Posted May 31, 2013 Mam ją i faktyczne się lekko wybarwia a co sądzisz o ludwigi repens Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted May 31, 2013 Share Posted May 31, 2013 To też jedna z mniej wymagających roślin a możesz też dać odmianę rubin i jest jeszcze jedna ale zapomniałem nazwy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konra_d Posted June 1, 2013 Author Share Posted June 1, 2013 Bardzo dziękuje, nawet nie wiedziałem że występuje odmiana rubin. P.S. jakbyś sobie przypomniał nazwę tej rośliny to napisz będę wdzięczny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts