salamandra Posted May 4, 2009 Share Posted May 4, 2009 moim problemem sa zdychające prętniki, mam akwarium 63l w nim 4kiryski, 2 boliwijskie, 2 mieczyki, i dwa bojowniki podłoze zwir drobny + piasek roślinki zywe, zadnej caramiki muszli itp temp 27C, karmie je 2 razy dziennie pokarmem podst + jajeczny lub roślinny na zmiane. Poza mieczykiem z martwica płetw zadna inna ryba mi nie padła macie moze jakis pomysł dlaczego 3 pretniki z rzedu zdechły mi jeden po drugim?? Co moze im nie pasowac bo mi juz ręce opadają Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted May 4, 2009 Share Posted May 4, 2009 podaj parametry ph gh no2/no3 nh3/nh4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NirwAnia Posted May 5, 2009 Share Posted May 5, 2009 Moim zdaniem to nie może być nic zaraźliwego. Skoro jedynie prętniki padają to albo masz dla nich złe parametry wody, albo kupiłaś ryby z zaniedbanej dostawy - mogły byc słabe i padły, albo zapadły na przeziebienie labiryntu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts