skinnygen Posted May 24, 2013 Share Posted May 24, 2013 Jw jakie rybki polecacie do krewetkarium z RC i crystal red czy one mogą wgl być ze sb Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek1702 Posted May 24, 2013 Share Posted May 24, 2013 Rozbory Galaxy, 3 samce gupika, bojownik, drobniczki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted May 24, 2013 Share Posted May 24, 2013 Rozbory Galaxy, 3 samce gupika, bojownik, drobniczki A nie warto najpierw poznać wymiarów akwarium i parametrów wody ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nantai Posted May 24, 2013 Share Posted May 24, 2013 Jw jakie rybki polecacie do krewetkarium z RC i crystal red czy one mogą wgl być ze sb Nie jestem zwolennikiem trzymania rybek z krewetkami. Dla mnie takie połączenie, to już nie krewetkarium, RC i Crystal mogą być ze sobą. PS. Dbaj o pisownie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted May 24, 2013 Share Posted May 24, 2013 Nie jestem zwolennikiem trzymania rybek z krewetkami. Dla mnie takie połączenie, to już nie krewetkarium, A nie masz przypadkiem Galaxy z kreweciami ? A co do nazewnictwa to już kwestia priorytetów, równie dobrze w akwa mogą być krewetki i będzie to nadal akwarium, jak i w krewetkarium dodatkiem mogą być ryby. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nantai Posted May 24, 2013 Share Posted May 24, 2013 Mam i to nie jest dobre połączenie, krewetki zostały przetrzebione . Jeśli założycielowi tematu zależy na krewetkach - powinien sobie rybki odpuścić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted May 24, 2013 Share Posted May 24, 2013 Dlatego poczekajmy na odpowiedź autora tematu, bo na razie to cały temat jest gdybaniem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skinnygen Posted May 24, 2013 Author Share Posted May 24, 2013 a danio czerwone @Admin mówisz zeby sobie odpójcić może posłucham dobrej rady a kiryski i glonojady Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted May 24, 2013 Share Posted May 24, 2013 a danio czerwone @Admin mówisz zeby sobie odpójcić może posłucham dobrej rady a kiryski i glonojady A tego to już w ogóle nie rozumiem.Kiryski i glonojady to nie ryby ? Hmm Zmykam z tego tematu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skinnygen Posted May 24, 2013 Author Share Posted May 24, 2013 (edited) Jezu mówię że chciałbym kiryski, glonojady, danio czerwone i neeony innesa. Edited May 26, 2013 by lopezz Pisownia! Link to comment Share on other sites More sharing options...
georobert Posted May 24, 2013 Share Posted May 24, 2013 Ja mam yellowy z gupikami elandra i nie jest to dobre połączenie chociaż dorosłe krewetki nie są atakowane, wręcz przeciwnie. Natomiast zdecydowanie nie polecam zwykłych gupików, moje naprawdę pięknie się wybarwiły i urosły na małych krewetkach. Nie ma lepszego pokarmu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikodem Posted May 25, 2013 Share Posted May 25, 2013 U mnie w 72l krewetki zostały pożarte przez gupiki. I tylko były one same z gupikami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skinnygen Posted May 26, 2013 Author Share Posted May 26, 2013 A czy mogą być rc lub cr z kirysami i zbrojnikami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostka99 Posted May 26, 2013 Share Posted May 26, 2013 Wymiary zbiornika? Dla zbrojników akwarium min. 80cm długości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skinnygen Posted May 26, 2013 Author Share Posted May 26, 2013 Odpowiednie chcę w krewetkarium 25 l z 15 krewetek na początek żeby się rozmnożyły z 4 kiryski spiżowe 2-3zbrojniki z 5 danio czerwone i z 5 neonów innesa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martusia86 Posted May 26, 2013 Share Posted May 26, 2013 Do 25l wejdą tylko krewetki. Ps. Crystalki potrzebują miękkiej wody, jakie masz parametry? Na kiryski, zbrojniki, danio i neony za małe akwarium. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skinnygen Posted May 26, 2013 Author Share Posted May 26, 2013 Ojtam ojtam zmieszczą się Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martusia86 Posted May 26, 2013 Share Posted May 26, 2013 Zmieścić się zmieszczą, gorzej z ich samopoczuciem... Jeśli chcesz padające rybki i krewetki, różne choroby w akwarium i glony to proszę bardzo, daj do tego akwarium nawet karpia (bo przecież też da radę). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted May 26, 2013 Share Posted May 26, 2013 Ojtam ojtam zmieszczą się Myślę, że ciągnięcie tego tematu przy takim podejściu nie ma sensu. Zamykam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts