MrDove Posted May 24, 2013 Share Posted May 24, 2013 Mogę stosować Makro i Mikro o tej samej porze (nawożenie codzienne) ? nawozy to sole, każda sól w osobnej butelce i mikro intermag plus + chelat żelaza 13%. Czytałem o tym ale tematy były o gotowych firmowych nawozach a nie solach rozpuszczonych w wodzie demineralizowanej/destylowanej i podawanych każdy z osobna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomeksup Posted May 24, 2013 Share Posted May 24, 2013 (edited) Po to to robisz aby wg potrzeby podawać codziennie. Tak. Edited May 24, 2013 by tomeksup Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mexico Posted May 24, 2013 Share Posted May 24, 2013 Ja tak samo podaję jak Ty piszesz i jest ok Trzeba tylko testy robić żeby wiedzieć ile czego w wodzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrDove Posted May 24, 2013 Author Share Posted May 24, 2013 Wiem po co robię nawozy.. nie musisz mnie w tym uświadamiać.. Po prostu kiedyś przeczytałem coś o wytrącaniu się jakichś mikro przy podawaniu jednocześnie mikro i makro i teraz chce się po prostu upewnić czy jednoczesne podawanie nie wpłynie niekorzystnie na baniak. Na razie z testów mam PO4 i NO3. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomeksup Posted May 24, 2013 Share Posted May 24, 2013 No3 i po4 to podstawa. Jak masz nadmiar kasy to fe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mapet Posted May 24, 2013 Share Posted May 24, 2013 Fosforany zachodzą w reakcję z magnezem. Dlatego nie miesza się tych dwóch soli razem jak je rozrabiasz. Wlewając je razem do akwarium nie oddziaływują one na siebie aż tak mocno w takim stężeniu i straty są niezauważalne, ani nie odczuwalne. Możesz lać wszystko razem, nic się nie będzie działo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrDove Posted May 25, 2013 Author Share Posted May 25, 2013 Wielkie dzięki, o taką odpowiedz mi chodziło Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mapet Posted May 25, 2013 Share Posted May 25, 2013 Temat został wyczerpany/ problem rozwiązany. Zamykam - jeśli chcesz temat kontynuować, coś dodać, nie zgadzasz sie z zamknięciem, proszę o kontakt z moderatorem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts