maciekPC Posted May 21, 2013 Share Posted May 21, 2013 (edited) Witam mam zamiar kupić nowa pokrywe , ponieważ tą co mam ma 14 lat plastik jest już tak kruchy że cały czas sie łamie . Mam zamiar uzbierać kase na ta pokrywe będzie ok na akwarium 128l? a oto link do niej http://allegro.pl/pokrywa-100x40-prosta-czarna-t8-2x30w-robizoo-i3245900455.html Edited May 21, 2013 by maciekPC Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted May 21, 2013 Share Posted May 21, 2013 Niby tak, ale w starej masz oświetlenie i lepiej samemu zrobić pokrywę o co najmniej połowę kosztów do tej co masz, przekręcenie oświetlenia nawet kosztem zniszczenia starej pokrywy to nie strata. Nie masz zdolności, uśmiechnij się do znajomego stolarza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cross Posted May 21, 2013 Share Posted May 21, 2013 No ja bym powiedział, że nie taka połowa kosztów. Zrobienie pokrywy do takiego akwarium (nie znam wymiarów) ,czy to jest ten sam wymiar co 112 L tylko wyższe? Czyli 50 cm wysokości? Nie będzie tańsze niż ta pokrywa. Wymiary są chyba te same jeśli chodzi o długość i szerokość jak przy 112 L .. taką pokrywę sam robiłem. Nie trzeba umiejętności stolarskich. Narzędzia, trochę silikonu, gips w tubce wkręty, wkrętarko-wiertarka i wolny dzień Oświetlenie będzie droższe, bo tu bym polecał już Pasek SMD 5050 300 mocniejszy i najlepiej RGB IP65 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciekPC Posted May 22, 2013 Author Share Posted May 22, 2013 (edited) No ja bym powiedział, że nie taka połowa kosztów. Zrobienie pokrywy do takiego akwarium (nie znam wymiarów) ,czy to jest ten sam wymiar co 112 L tylko wyższe? Czyli 50 cm wysokości? Nie będzie tańsze niż ta pokrywa. Wymiary są chyba te same jeśli chodzi o długość i szerokość jak przy 112 L .. taką pokrywę sam robiłem. Nie trzeba umiejętności stolarskich. Narzędzia, trochę silikonu, gips w tubce wkręty, wkrętarko-wiertarka i wolny dzień Oświetlenie będzie droższe, bo tu bym polecał już Pasek SMD 5050 300 mocniejszy i najlepiej RGB IP65 No to nie wiem jak bym miał sam robic do bym na same najtańsze świetlówki 6 dych bym wydał a lepsze do widzę że już po 70 złotych są to 140 zł na same świetlówki? .Niczego ze starej pokrywy nie wezme bo wszystko pokruszone i poprzepalane więc chyba na to samo wyjdzie z kasą. Chyba kupie tą z allegro co o tym myślicie? Edited May 22, 2013 by maciekPC Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cross Posted May 22, 2013 Share Posted May 22, 2013 No to nie wiem jak bym miał sam robic do bym na same najtańsze świetlówki 6 dych bym wydał a lepsze do widzę że już po 70 złotych są to 140 zł na same świetlówki? .Niczego ze starej pokrywy nie wezme bo wszystko pokruszone i poprzepalane więc chyba na to samo wyjdzie z kasą. Chyba kupie tą z allegro co o tym myślicie? Niestety nie będę obiektywny i nie podpowiem Ci żebyś wziął pokrywę , bo ja bym zrobił sam pokrywę teraz Wygląda lepiej, posiada system wietrzenia i napowietrzania wody (system dwóch wiatraków IN/OUT) no i lepsze oświetlenie = mniejsze zużycie prądu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mako Posted May 24, 2013 Share Posted May 24, 2013 Witam, A może pomyśl o belce oświtleniowej bez pokrywy. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts