Jump to content

hodowla gupików

krzysiek8
 Share

Recommended Posts

Witam mam pytanie, ponieważ urodziły mi się małe gupiki i nie posiadam drugiego filtra lecz posiadam grzałkę oraz jedno akwarium 10 litrowe bez pokrywy oraz akwarium25 litrowe z pokrywą czy mógłbym wpuścić do któregoś z nich te małe gupiki jeśli tak to do którego?

W akwa musi być filtr. Jeżeli do tego kotnika z butelki w jakiś sposób dochodzi powietrze i woda jest filtrowana, to ok. Jak nie, to wydaj 10 zł i kup w zoologicznym ładny kotnik siatkowy.

Witaj

Jak koledzy pisali zainwestuj w kotnik to są groszowe sprawy a druga opcia to kup

tańszy filtr i skoro posiadasz dwa akwaria to o wiele lepiej żeby młode przenieść do jednego z nich tam na pewno będzie im lepiej niż w kotniku i szybciej je odchowasz.

Edited by blausebol

Ja proponuję zakupić najtańszy filtr ( jeśli portfel nie pozwala ) i najtańszy kotnik, koszt filtra to ok. 10-15 zł a kotnika to 3-10 zł zależy od wielkości.

Najlepiej jakbyś jednak kupował na allegro, w sklepie praktycznie nie ma szans żebyś kupił filtra za 10 zł, gdy sam szukałem to najtańszy był za 40 zł gdzie takowy na allegro jest po 15 zł.

Z przesyłką wyjdzie Cię to 35 zł, to nie aż tak duży pieniądz a warto i taniej niż w sklepach zoologicznych.

Edited by NFSMW