krzysiek8 Posted May 20, 2013 Share Posted May 20, 2013 Witam mam pytanie, ponieważ urodziły mi się małe gupiki i nie posiadam drugiego filtra lecz posiadam grzałkę oraz jedno akwarium 10 litrowe bez pokrywy oraz akwarium25 litrowe z pokrywą czy mógłbym wpuścić do któregoś z nich te małe gupiki jeśli tak to do którego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kot-akwarysta Posted May 20, 2013 Share Posted May 20, 2013 (edited) Ja osobiście nie eksperymentowałbym z akwariami bez filtra (każda ryba go potrzebuje), tylko zainwestowałbym kilka złotych w kotnik i dał go do ogólnego akwa. Edited May 20, 2013 by Kot-akwarysta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek8 Posted May 20, 2013 Author Share Posted May 20, 2013 A jeśli mam kotnik z butelki to może być? Ale w tym kotniku jest problem bo opada na dno butelki jedzenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted May 20, 2013 Share Posted May 20, 2013 W akwa musi być filtr. Jeżeli do tego kotnika z butelki w jakiś sposób dochodzi powietrze i woda jest filtrowana, to ok. Jak nie, to wydaj 10 zł i kup w zoologicznym ładny kotnik siatkowy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek8 Posted May 20, 2013 Author Share Posted May 20, 2013 To znaczy ta butelka jest w akwarium i ma dziurki. Tylko nie wiem czy ta butelka jest dobra bo jedzenie zostaje na jej dnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blausebol Posted May 21, 2013 Share Posted May 21, 2013 (edited) Witaj Jak koledzy pisali zainwestuj w kotnik to są groszowe sprawy a druga opcia to kup tańszy filtr i skoro posiadasz dwa akwaria to o wiele lepiej żeby młode przenieść do jednego z nich tam na pewno będzie im lepiej niż w kotniku i szybciej je odchowasz. Edited May 21, 2013 by blausebol Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NFSMW Posted May 21, 2013 Share Posted May 21, 2013 (edited) Ja proponuję zakupić najtańszy filtr ( jeśli portfel nie pozwala ) i najtańszy kotnik, koszt filtra to ok. 10-15 zł a kotnika to 3-10 zł zależy od wielkości. Najlepiej jakbyś jednak kupował na allegro, w sklepie praktycznie nie ma szans żebyś kupił filtra za 10 zł, gdy sam szukałem to najtańszy był za 40 zł gdzie takowy na allegro jest po 15 zł. Z przesyłką wyjdzie Cię to 35 zł, to nie aż tak duży pieniądz a warto i taniej niż w sklepach zoologicznych. Edited May 21, 2013 by NFSMW Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek8 Posted May 21, 2013 Author Share Posted May 21, 2013 Dobra znalazłem stary filtr i mam go w 25 litrowym akwarium ale nie miałem żwirku więc dałem kamienie aha i dodam jeszcze że nie mam oświetlenia. Czy mogę wpuścić małe gupiki jak tak to kiedy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miszczu1203 Posted May 21, 2013 Share Posted May 21, 2013 Ale jak duże te kamienie dałeś bo jak za duże to rybki po miedzy nie wpłyną i się zaklinują Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek8 Posted May 21, 2013 Author Share Posted May 21, 2013 To sprawdzę to ale mogę je wpuszczać czy nie ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miszczu1203 Posted May 22, 2013 Share Posted May 22, 2013 Ale jakiej wielkości są te kamyczki. 4-5mm to za dużo dla takich rybek. Jak masz takie to zmień go. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek8 Posted May 22, 2013 Author Share Posted May 22, 2013 Ok ale bez lampy mogę wpuszczać jak to kiedy? Jak tak to kiedy? Regulamin 6.2 kubas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts