Jump to content

prośba o diagnozę pilnie

malan
 Share

Recommended Posts

litraż zbiornika: 160
zbiornik został założony około pół roku temu
filtr jakis akwa cos 250l/h
40 pielęgnica zebra narybek od 1,5 do 4cm
około 7-10 roślin ale nie mam pojęcia co to jest
karmiłem je surową piersią kurczaka płatkami suchybi wieloskładnikowymi ochotką
temperatura w zbiorniku 25stopni

opis objawów:

wszystko było ok do wczoraj wieczór kiedy to odmuliłem dno, wyczyściłem ściankę z glonów i podmnieniłem około 20l wody. dziś rano wstałęm patrzę a wszystkie zeberki pływają przy tafli wody pyszczkami w góre jakby szukały jedzenia lub chciały zlapać powietrze nigdy tak jednak wcześniej nie było dziwnym nie wiem czy mającym coś z tym wspólego jest fakt że zauwarzyłem iż wszystkie ślimaki takie małe pasorzytki przyszły w górną część ścianek akwa. Aha jeszcze jak wstałem rano filtr nie działał wziąłem go więc wyczyściłem ustawiłem napowietrzanie na max i tak żeby woda się kręciła w akwa zasuwa bardzo dobrze a nadal rybki robią to samo.

proszę o szybką pomoc w miarę możliwości. wiem że to za duzo tych ryb na moje akwa ale czekam tylko aż mi się 2 parki dobiorą i reszte wyławiam

miałeś rację rybki doszły do siebie :D a podpinając pod temat mam 2gie akwa z mieczykami i gupikami bylo tam 150 mlodych tzn 1cm i z 15 doroslych 95% młodych zdechło w ciągu tygodnia i rodzice też padają nie wiecie co to może być? parametry takie same jak w tym akwa co pisałem wcześniej tylko 40l

Luna: Na forum wymagana jest poprawna pisownia.

Edited by Luna
Pisownia.

Drodzy koledzy i koleżanki muszę odświeżyć temat cały czas od tamtej pory filtr działa na max jest ustawiony tak aby kręcić wodą a mimo to dziś rano jak wstałem to rybki znów pływały przy powierzchni co jest nie tak?