cyberain Posted May 19, 2013 Share Posted May 19, 2013 Witam, tydzień temu kupiłem 5 skalarów razem z nimi żywy pokarm (ochotke) i tutaj chyba popełniłem błąd. Ochotki dużo im nie podałem w pierwszym dniu, około 25% małego woreczka za 1zł. Drugiego dnia robaki śmierdziały i wyrzuciłem. Dziś rano jeden skalar siedział w rogu przy dnie i nie reagował na nic, kilka godzin później dołączyły do niego jeszcze dwa i siedzą tak cały czas, jeden z nich miał białe, lekko przezroczyste odchody. Ryby nie są wyblakłe, siedzą w kącie z czego jeden leży brzuchem na dnie. Pozostałe dwa są normalnie aktywne. Parametrów wody poza temperaturą 25 stopni nie znam. Czy to możliwe że mają pasożyta? ⓗⓣⓒ ⓗⓓ② ⓣⓐⓟⓐⓣⓐⓛⓚ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gibon2008 Posted May 19, 2013 Share Posted May 19, 2013 Podkręć temperaturę na początek . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberain Posted May 19, 2013 Author Share Posted May 19, 2013 A do jakiej wartości? Aktualnie mam 25°C ⓗⓣⓒ ⓗⓓ② ⓣⓐⓟⓐⓣⓐⓛⓚ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luna Posted May 21, 2013 Share Posted May 21, 2013 Uzupełnij informacje na temat warunków życia ryb według poniższego schematu: http://forum.superakwarium.pl/topic/8125-przeczytaj-zanim-za%C5%82o%C5%BCysz-nowy-temat/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts