Nantai Posted May 19, 2013 Share Posted May 19, 2013 Szkło: 2x50 litrów. Filtr: w jednej i drugiej połowie fzn-2. Oświetlenie: 2x18 W Philips Master 6500. Podłoże: piasek kwarcowy. Flora: Rogatek, pistia, pelia, wszelkiego rodzaju mchy. Krewetki: 1 box - Neocaridina heteropoda "Schoko" + jeszcze nie wiem : p Neocaridina heteropoda var. Sakura Red high + Caridina sp. gold "Tiger" Zdjęcie na razie poglądowe. W późniejszym czasie zdjęcia mieszkańców. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pewker Posted May 19, 2013 Share Posted May 19, 2013 W sumie prosto i fajnie. Tylko te rurki tak sztucznie wyglądają i psują ogół. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nantai Posted May 19, 2013 Author Share Posted May 19, 2013 W sumie to nie ma wyglądać. Fajna kryjówka z tych rurek. Samice z jajami ciągle w nich siedzą, a wylinek to tam pełno. Z przodu mech podrośnie i w przyszłości zasłoni rurki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek1702 Posted May 19, 2013 Share Posted May 19, 2013 Fajnie to wygląda, wstawisz zdjęcia krewetek jak siedzą w rurkach? Zasłonisz czymś rurki od filtrów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nantai Posted May 19, 2013 Author Share Posted May 19, 2013 W późniejszym czasie, na razie niech sobie żyje własnym życiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pewker Posted May 19, 2013 Share Posted May 19, 2013 Praktyczne na pewno są, nie wątpię . W sumie rozgałęziony korzeń czy gąszcz roślin spełnia podobną rolę, tylko tutaj lepiej widać co się dzieje w środku. Gdyby tak dało się je porozdzielać i na każdą z osobna dać mech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gagatek Posted May 24, 2013 Share Posted May 24, 2013 Mech się rozrośnie to i wszystko zasłoni a rurek widać nie będzie, na to trzeba czasu .Tylko przed kim one mają się chować ?. W porównaniu z wcześniejszymi to troszku pusto ,ale na to też trzeba czasu Kiedy fotki mieszkańców ?. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Molinek Posted May 24, 2013 Share Posted May 24, 2013 Dość fajnie ale tak jak napisał mój poprzednik troszkę pusto ale będzie super , fajnie jest przedzielone Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nantai Posted June 9, 2013 Author Share Posted June 9, 2013 Aktualka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek1702 Posted June 9, 2013 Share Posted June 9, 2013 Bardzo ładne Mi się bardziej lewa część podoba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Molinek Posted June 9, 2013 Share Posted June 9, 2013 No no , Nantai piękne krewecie . Mnie też ta lewa część się bardziej podoba Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nantai Posted June 22, 2013 Author Share Posted June 22, 2013 Kolejna porcja zdjęć: I Tiger z jajeczkami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nantai Posted June 27, 2013 Author Share Posted June 27, 2013 I Tigerka już nosi jajka: Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted June 27, 2013 Share Posted June 27, 2013 Jak często czyścisz prefiltr? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nantai Posted June 27, 2013 Author Share Posted June 27, 2013 Co tydzień. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted June 27, 2013 Share Posted June 27, 2013 To dość często, jakbyś poświęcił jedną z siatek do wyławiania ryb i zastąpił prefiltr to, co kilka miesięcy byś go czyścił bez strat w krewetach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nantai Posted June 27, 2013 Author Share Posted June 27, 2013 Czyszczenie prefiltra jest dal mnie bezproblemowe, więc spoko. Siatka ma niestety za "duże oczka". Kombinowałem wcześniej z pończochą, szybko się zapychała. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek1702 Posted June 28, 2013 Share Posted June 28, 2013 Piękne krewecie Co wcinają na fotkach? Tigerki sprawiają jakieś problemy, czy raczej bezproblemowe są? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nantai Posted June 28, 2013 Author Share Posted June 28, 2013 Wcinają artemia azoo gel. A tigery to naprawdę bezproblemowe krewetki są. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gagatek Posted June 28, 2013 Share Posted June 28, 2013 Krewetek pozazdrościć ,straszne grubasy . Co do zbiornika to ten biały żwirek jest okropny,podobny do żwirku mojego kota .Chyba ,że to tylko fotki go przedstawiają w takim świetle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nantai Posted June 28, 2013 Author Share Posted June 28, 2013 Ten żwirek jest ciemno szary. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luna Posted June 28, 2013 Share Posted June 28, 2013 Bardzo fajny projekt krewetkarium. Mieszkańcy śliczni i ładnie wybarwieni widać, że im dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nantai Posted September 17, 2013 Author Share Posted September 17, 2013 Aktualka. Wszystko samo rośnie. Zrobiła się mała dzicz. Krewetki mają się dobrze. Zdjęcia robione kalkulatorem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nantai Posted November 15, 2013 Author Share Posted November 15, 2013 Kilka zdjęć robaczków. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gagatek Posted November 16, 2013 Share Posted November 16, 2013 Śliczne ,może i kiedyś ja się doczekam swoich. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts