warson Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Witam zrobiłem własną bimbrozję, według starych dobrych przepisów, 400ml cukru, 10gr drożdży suszonych, 30gr sody oczyszczonej, litr wody, i działało mi to 8dni, czemu tak krótko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaco90 Opublikowano 1 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 10g drozdzy swiezych. Suszonych to sie daje z 3g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jullas Opublikowano 26 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2017 No ale lepsze świeższe są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raiders Opublikowano 26 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2017 Najlepsze drożdże to suszone piekarskie lub piwowarskie . Te pierwsze można dostać w każdej piekarni jak się dobrze pogada z piłkarzem te drugie do dostania w dobrych sklepach winiarskich/piwnych. Te świeże w kostce to o kant d można robić nadają się na placek a i tak często nie wychodzi. Takie drożdże muszą być non stop schłodzone a w sklepach to one tylko leżą w chłodni wyłożone już na sklepie. Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.