Mexico Posted May 17, 2013 Share Posted May 17, 2013 Posiadam zaworek precyzyjny firmy Qpneumatic podpięty bezpośrednio do reduktora. I nie mogę w ogóle wyregulować go aby szedł 1B/s. Raz idzie 1B/2min a raz 1B/0,5s. I to tak falowo. Samo przyśpiesza i potem zwalnia. Czy to jest wina zaworka? Miałe wcześniej podpięty taki zwykły dławik jak poniżej na zdjęciu i było to samo. Nadmienię że mam szklany licznik bąbelków ale to chyba nie ma znaczenia... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunay Posted May 17, 2013 Share Posted May 17, 2013 Też taki miałem, mi puszczał gdzieś bokiem gaz. Kupiłem Camozzi i trzyma ciśnienie cały czas tak samo i bąbelki lecą równomierne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mexico Posted May 17, 2013 Author Share Posted May 17, 2013 Wcześniej miałem taki jak na zdjęciu i też tak samo było z tym, że go ciężej było wyregulować. A praktycznie wcale... Link to comment Share on other sites More sharing options...
S'Sayan Posted May 17, 2013 Share Posted May 17, 2013 Nie rób sobie nadziei z prawidłowego wyregulowania CO2 tymi zaworkami. Przetestowałem wiele z nich i z moich doświadczeń tylko 2 się sprawdzają idealnie do tego typu zadań. Jeden to Camozzi, a drugiego nazwy nie znam. Może kiedyś gdzieś dorwę podobny to spróbuję się dowiedzieć co to za firma ale na dzień dzisiejszy to NN Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mexico Posted May 17, 2013 Author Share Posted May 17, 2013 No bo już mnie krew zalewa Już i reduktorem próbowałem kręcić. Kilka bąbli poleci dobrze a potem znowu przyśpiesza...To jak tu podać odpowiednią dawkę. Zamówiłem już z tego wszystkiego ten zaworek Camozzi...No ale za nim dojdzie to troszkę minie. Myślałem że wyreguluje ten mniej więcej, ale widzę że raczej mniej niż więcej...Swoją drogą nie polecam zaworka firmy Qpneumatic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted May 17, 2013 Share Posted May 17, 2013 Temat został wyczerpany/ problem rozwiązany. Zamykam - jeśli chcesz temat kontynuować, coś dodać, nie zgadzasz sie z zamknięciem, proszę o kontakt z moderatorem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts