armandoo Posted May 12, 2013 Share Posted May 12, 2013 Witam, Czy mógłby ktoś rozpisać przykładowy plan tygodniowy karmienia ryb. Plan z podziałem na dni , rodzaje pokarmów oraz częstotliwość karmienia. Zależy mi na planie , który byłby w miarę prosty ale aby nikt nie chodził głodny Ryby : Molinezja Szerokousta Mieczyk Koi Bocja Wspaniała Skalar Red Devil Zbrojnik Niebieski Otosek Z góry serdecznie dziękuję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted May 13, 2013 Share Posted May 13, 2013 Masz kiepską obsadę. Są dwa sposoby karmienia ryb. Albo raz dziennie większą porcją - zjadaną w ok 5-7 minut. Albo 3 razy dziennie małymi porcyjkami. Ważne aby zachować różnorodność pokarmu. Wzbogacić go o pokarm żywy lub mrożony. Ryby karmi się też różnie zależnie od warunków w jakich żyją. To o czym trzeba pamiętać, to raz w tygodniu dzień głodówki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
armandoo Posted May 13, 2013 Author Share Posted May 13, 2013 Dziękuję za rady. Zależało mi trochę jednak na bardziej szczegółowym planie. Wiem , że bocje jedzą inny pokarm tzn. w tabletkach , zbrojnika też trzeba dokarmiać. Chciałem , żeby jakoś mądrze to podzielić aby nikt nie czuł się zaniedbany Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts