Jump to content

BW [200L]

MaroPogrom
 Share

Recommended Posts

Witam,
Po namowach Pley'a (wielkie dzięki za pomoc) decyduję się pokazać swoje akwarium na tym zacnym forum :D
Kilka rzeczy w tym baniaku muszę dopracować, więc nie jest idealnie.
Żeby regulaminowi stała się zadość kilka słów o baniaku:

Akwarium: 200L (100x40x50)
Filtr zewnętrzny: Niestety na dzień dzisiejszy brak. W najbliższym czasie przybędzie trochę gotówki, więc niedługo powinien pojawić się JBL e901
Filtr wewnętrzny: Fan 3
Grzałka: Atman 200W
Napowietrzacz: Hydor Ario Stump/Log Kit Green Medium
Oświetlenie: Osram L 13W/840 T5

Obsada:
2 x P.pardalis
8 x Corydoras aeneus

Docelowo:
1+1 P. Scalare sp. Peru (Peru Altum) albo P.Leopoldi
1+3 A.hongsloi
25 x Paracheirodon axelrodi
8 x Corydoras aeneus
+ jakaś fajna L'ka

Wystrój (BW):
* xx korzeni
* xxx liści
* piasek
* trochę pisti
* rzęsa

Parametry:
Brzydkie jak na BW, ale przedwczoraj przyszedł filtr RO (RO7), więc w trakcie zmian ;)

Poniżej zdjęcie akwarium z dnia dzisiejszego. Bardzo przepraszam za jakość zdjęcia, gdyż zależy ona od humoru mojego telefonu (w xperii arc s nie mam niestety możliwości dostosowywania parametrów do siebie ;/ ).

post-13842-13685174774019_thumb.jpg

Bardzo fajne, dziś sam spędziłem przy akwarium ok. 4-5h, nie jestem specem, nawet marnym specem, ale jeśli mogę Cie prosić to kup filtr zewn. rodzimego producenta, wesprzyj naszą gospodarkę i ludzi pracujących, oczywiście jeśli nie zależy Ci w 102% na JBL, myślę, że nasze wcale nie musi być/nie jest gorsze.

Bardzo fajne, dziś sam spędziłem przy akwarium ok. 4-5h, nie jestem specem, nawet marnym specem, ale jeśli mogę Cie prosić to kup filtr zewn. rodzimego producenta, wesprzyj naszą gospodarkę i ludzi pracujących, oczywiście jeśli nie zależy Ci w 102% na JBL, myślę, że nasze wcale nie musi być/nie jest gorsze.

Niestety na JBL'u zależy mi w 103%. Jak już mam płacić prawie 300zł za filterek to chciałbym, żeby był bezawaryjny :)

Świetne BW, brakuje tylko tych kokosów :D

Ale liści póki co nie odrzucaj więcej, bo teraz naprawdę wygląda fajnie, chodzi mi o to, żeby nie zasłonić tego kawałku piasku liśćmi, bo naprawdę wygląda to dobrze.

Ten kawałek piasku odsłonił się, ponieważ dzisiaj grzebałem w akwarium i dolewałem wody. Zazwyczaj zbrojniki zmieniają położenie liści ;)

Pinio, a co Ci tak zależy na propagowaniu Aquaela? Czyżby to miało jakiś głębszy sens?

Jak kolega chce JBL to kupi JBL. Ja osobiście nie byłem zadowolony z filtra zewnętrznego Aquaela w porównaniu do EHEIM, Tetratec i JBL.

Pinio, a co Ci tak zależy na propagowaniu Aquaela? Czyżby to miało jakiś głębszy sens?

Jak kolega chce JBL to kupi JBL. Ja osobiście nie byłem zadowolony z filtra zewnętrznego Aquaela w porównaniu do EHEIM, Tetratec i JBL.

Żadnego, ale pytanie na pytanie to nie jest OK, jestem "porostu patriota idiota" wszystko co mam w swoim M5 staram się kupować aby było projektowane/produkowane/składane/budowane w Polsce itd., itp. i nic więcej, nie szukajcie 2-go dna bo go nie ma, pracuje w całkiem innej branży, nie związanej w 100000000000% a aqua/akwa/unimax/Aquael.

A kolejny raz zapytam Unimax-y są awaryjne? ;-)