MaroPogrom Posted May 11, 2013 Share Posted May 11, 2013 Witam,Po namowach Pley'a (wielkie dzięki za pomoc) decyduję się pokazać swoje akwarium na tym zacnym forum Kilka rzeczy w tym baniaku muszę dopracować, więc nie jest idealnie.Żeby regulaminowi stała się zadość kilka słów o baniaku:Akwarium: 200L (100x40x50)Filtr zewnętrzny: Niestety na dzień dzisiejszy brak. W najbliższym czasie przybędzie trochę gotówki, więc niedługo powinien pojawić się JBL e901Filtr wewnętrzny: Fan 3Grzałka: Atman 200WNapowietrzacz: Hydor Ario Stump/Log Kit Green MediumOświetlenie: Osram L 13W/840 T5Obsada:2 x P.pardalis8 x Corydoras aeneusDocelowo:1+1 P. Scalare sp. Peru (Peru Altum) albo P.Leopoldi1+3 A.hongsloi25 x Paracheirodon axelrodi8 x Corydoras aeneus+ jakaś fajna L'kaWystrój (BW):* xx korzeni* xxx liści* piasek* trochę pisti* rzęsaParametry:Brzydkie jak na BW, ale przedwczoraj przyszedł filtr RO (RO7), więc w trakcie zmian Poniżej zdjęcie akwarium z dnia dzisiejszego. Bardzo przepraszam za jakość zdjęcia, gdyż zależy ona od humoru mojego telefonu (w xperii arc s nie mam niestety możliwości dostosowywania parametrów do siebie ;/ ). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted May 11, 2013 Share Posted May 11, 2013 Zbiornik mi się podoba, ale to już wiesz. Dorzuć kokosów dla przyszłych lokatorów - pielęgniczek hongsloi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaroPogrom Posted May 11, 2013 Author Share Posted May 11, 2013 Dorzucę jeszcze: scindapsusa, filodendrona, kokosy i duuużo liści Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pinio122 Posted May 11, 2013 Share Posted May 11, 2013 Bardzo fajne, dziś sam spędziłem przy akwarium ok. 4-5h, nie jestem specem, nawet marnym specem, ale jeśli mogę Cie prosić to kup filtr zewn. rodzimego producenta, wesprzyj naszą gospodarkę i ludzi pracujących, oczywiście jeśli nie zależy Ci w 102% na JBL, myślę, że nasze wcale nie musi być/nie jest gorsze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zelus525 Posted May 11, 2013 Share Posted May 11, 2013 Świetne BW, brakuje tylko tych kokosów Ale liści póki co nie odrzucaj więcej, bo teraz naprawdę wygląda fajnie, chodzi mi o to, żeby nie zasłonić tego kawałku piasku liśćmi, bo naprawdę wygląda to dobrze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaroPogrom Posted May 11, 2013 Author Share Posted May 11, 2013 Bardzo fajne, dziś sam spędziłem przy akwarium ok. 4-5h, nie jestem specem, nawet marnym specem, ale jeśli mogę Cie prosić to kup filtr zewn. rodzimego producenta, wesprzyj naszą gospodarkę i ludzi pracujących, oczywiście jeśli nie zależy Ci w 102% na JBL, myślę, że nasze wcale nie musi być/nie jest gorsze. Niestety na JBL'u zależy mi w 103%. Jak już mam płacić prawie 300zł za filterek to chciałbym, żeby był bezawaryjny Świetne BW, brakuje tylko tych kokosów Ale liści póki co nie odrzucaj więcej, bo teraz naprawdę wygląda fajnie, chodzi mi o to, żeby nie zasłonić tego kawałku piasku liśćmi, bo naprawdę wygląda to dobrze. Ten kawałek piasku odsłonił się, ponieważ dzisiaj grzebałem w akwarium i dolewałem wody. Zazwyczaj zbrojniki zmieniają położenie liści Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cob_ra Posted May 11, 2013 Share Posted May 11, 2013 Bardzo mi się podoba, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pinio122 Posted May 11, 2013 Share Posted May 11, 2013 Np. Unimax-y są awaryjne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted May 11, 2013 Share Posted May 11, 2013 Pinio, a co Ci tak zależy na propagowaniu Aquaela? Czyżby to miało jakiś głębszy sens? Jak kolega chce JBL to kupi JBL. Ja osobiście nie byłem zadowolony z filtra zewnętrznego Aquaela w porównaniu do EHEIM, Tetratec i JBL. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sirpuchcia Posted May 11, 2013 Share Posted May 11, 2013 skąd bierzesz a. hongsloi ? szukam ich wszędzie i nie mogę znaleźć ;/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pinio122 Posted May 11, 2013 Share Posted May 11, 2013 Pinio, a co Ci tak zależy na propagowaniu Aquaela? Czyżby to miało jakiś głębszy sens? Jak kolega chce JBL to kupi JBL. Ja osobiście nie byłem zadowolony z filtra zewnętrznego Aquaela w porównaniu do EHEIM, Tetratec i JBL. Żadnego, ale pytanie na pytanie to nie jest OK, jestem "porostu patriota idiota" wszystko co mam w swoim M5 staram się kupować aby było projektowane/produkowane/składane/budowane w Polsce itd., itp. i nic więcej, nie szukajcie 2-go dna bo go nie ma, pracuje w całkiem innej branży, nie związanej w 100000000000% a aqua/akwa/unimax/Aquael. A kolejny raz zapytam Unimax-y są awaryjne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaroPogrom Posted May 11, 2013 Author Share Posted May 11, 2013 Pinio, po rozmowach na forum bardziej jestem skłonny kupić JBL niż Aquela. Raczej tyle w tym temacie o awaryjności unimaxów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pinio122 Posted May 16, 2013 Share Posted May 16, 2013 Tak naprawdę to Pinio122 Ale potem się nie dziwcie, że jest bezrobocie .- ale spoko może kupisz lodówkę produkowaną w Polsce Pozdrowionka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts