Martyna-25l Posted May 9, 2013 Share Posted May 9, 2013 Czy wysyłał ktoś akwarium 112l kurierem? zna ktoś może takiego kuriera? jeśli tak byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedzi najlepiej podać firmę i telefon Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted May 9, 2013 Share Posted May 9, 2013 Każda firma kurierska, a adres/nr. tel. i sposób pakowania w internecie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted May 9, 2013 Share Posted May 9, 2013 Kiedyś tu była taka akcja kiedy forumowicze organizowali dla niepełnosprawnego dziecka akwarium z wyposażeniem i roślinami, z dobroci serca, akwarium dojechało do niego potłuczone. Wyobraź sobie smutek tego dziecka po otwarciu paczki przez mamę. Nie polecam wysyłać szkła kurierem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted May 9, 2013 Share Posted May 9, 2013 Nie wiem jak to było pakowane Grzesiek, ale ja na 15 akwariów wysyłanych/odbieranych kurierem nie miałem żadnego problemu. Może po prostu ktoś nie zabezpieczył odpowiednio tego baniaka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted May 9, 2013 Share Posted May 9, 2013 Ja wysyłałem kurierem akwarium 80x40x30cm. Odpowiednie opakowanie i co? Aktualnie stoi u znajomej we Wrocławiu . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunay Posted May 9, 2013 Share Posted May 9, 2013 Potwierdzam, dużo styropianu i nalepek że szkło. Do mnie z Wrocławia dotarło calutkie, czyli na drugi prawie koniec Polski. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipcio_stg Posted May 10, 2013 Share Posted May 10, 2013 Sama naklejka szkło/nie rzucać nie znaczy dla kuriera, że tak ma robić. Różni przewoźnicy mają różne dopłaty za taką opcję i swój wzór naklejki/informacji na liście przewozowym. Jak taki kurier ma paczkę z opisem ostrożnie szkło, a z listu wynika, że nie ma dodatkowej opłaty za nierzucanie to w ogóle nie zwracają uwagi na wskazówki. Warto też paczkę ubezpieczyć na kwotę dwóch akwariów i po problemie. Jak jest ubezpieczona nawet na 50zł to jadą jak z jajkiem! Nigdy nie zginie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DAWIDDD Posted March 11, 2014 Share Posted March 11, 2014 Witam wszystkich Orientuje się ktoś jaki może być koszt wysłania akwa 150x60x50 ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted March 11, 2014 Share Posted March 11, 2014 ok 150zł z tego co się orientuje (na terenie PL) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrGay87 Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 Ja też myślę że będzie to kosztowało w granicach 250 - 200 zł, ale byłbym ostrożny z tą decyzją ponieważ tak jak mówicie dla kuriera naklejka z napisem uwaga szkło nie działa,a gdybym miał ubezpieczać paczkę to wolałbym ją zawieść osobiście chyba //Pisownia. Ostrzeżenie. Nantai Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WojtekWr Posted March 28, 2014 Share Posted March 28, 2014 Lepiej ubezpieczyć i zaznaczyć, że szkło. Oczywiście przy kurierze przy odbiorze sprawdzić czy jest całe itp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arhkoe Posted March 31, 2014 Share Posted March 31, 2014 Przesyłka kurierem nie jest wcale ryzykowna. Wystarczy nakleić ostrzeżenie "Uwaga szkło" sprawdzić przy kurierze zawartość przesyłki jeżeli będzie choć jedna ryska, która nie będzie Ci się podobał można spisać protokół i towar zostanie odesłany. Nie poniesiesz żadnych kosztów. Jeżeli akwarium jest sporo tańsze niż w sklepie, warto, jedyne co musisz posiadać to cierpliwość. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MARIVELTV82 Posted March 31, 2014 Share Posted March 31, 2014 Powiem szczerze, że biorąc pod uwagę to co wyczyniają kurierzy z tymi wszystkimi przesyłkami chyba również bałabym się przesyłać takiej rzeczy kurierem, ja zawiodłam się już na DHL i siódemce, nie wiem sama z jakich usług korzystać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arhkoe Posted March 31, 2014 Share Posted March 31, 2014 Ale to nic nie zmienia. Można nie przejąć towaru , tylko tu polecam wysyłkę za pobraniem Wysłane z mojego GT-P3100 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hiperlolita94 Posted April 2, 2014 Share Posted April 2, 2014 Ja również bym nie ryzykował, już kilka razy zawiodłem się przesyłając kurierem duże szklane rzeczy, dotarły ale uszkodzone w transporcie, najczęściej były wyszczerbione, ale może mam po prostu pecha ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hae88 Posted April 5, 2014 Share Posted April 5, 2014 Akwarium nigdy nie zamawiałem przez kuriera, ale z innymi szklanymi przedmiotami mam dobre doświadczenia. Raz zamówiłem przez internet lustro do łazienki - nie było żadnego problemu - dotarło w całości. Zamawiałem jeszcze inne drobniejsze szklane przedmioty, takie jak kieliszki, czy szklanki, ale wiadomo - to już inne rozmiary i łatwiej to przetransportować. Po prostu trzeba zadbać o dobre zabezpieczenie przesyłki i nie powinno być problemów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts