nick1234 Posted May 7, 2013 Share Posted May 7, 2013 Witam, chciałabym prosić abyście pomogli mi dobrać do mojego akwarium jakieś zwierzątko/rybkę która pomogłaby zwalczyć glony nitkowate.Nie jest to jakaś plaga ale dość szybko po czyszczeniu porastają mi zwłaszcza mchy i niezbyt ładnie to wygląda. Myślałam o krewetce amano-nada się? ile ich mogę kupić do takiego zbiornika? Akwarium ma 7 tygodni, 112 L. Filtr JBL e701 z deszczownicą, żwirek 3-5mm pod nim warstwa substratu florapol firmy JBL. Nawożone Aqua Art Planta Gainer Classic i też z tej firmy makro green -po jednym "psiknięciu" rano + 2ml co2. Woda wymieniana 20% raz na tydzień (mieszam kranówkę z osmozą bo mam ją bardzo twardą). Nie stosowałam żadnej chemii. Temperature mam na 24 stopnie, grzałka z termostratem. Moje parametry wody to: PH ok 6,3 GH ok 9 Moja obsada to: - 10 neonów inessa - 5 kirysków panda - 5 otosków - parka ramirezek - parka borellek - 2 cierniooczki - 1 ślimak helena Rybki karmie pokarmem żywym i suchym (mam kilka rodzajów), przydenne dostają mix wafelków i granulki. Nie mogę narzekać bo rybki pięknie rosną i chyba dobrze się czują bo są bardzo ruchliwe. W akwarium jest sporo kryjówek. Poniżej zdjęcie (przepraszam za kiepską jakość). Z góry dziękuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martusia86 Posted May 10, 2013 Share Posted May 10, 2013 Podaję ci link do poradnika o glonach http://www.roslinyakwariowe.pl/index.ph ... Itemid=304 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts