Jaśko Posted May 5, 2013 Share Posted May 5, 2013 Akwarium ma 48l, na tą chwilę mam 6 dorosłych ale stosunkowo młodych jeszcze samców gupika, 6 krewetek amano i 2 helenki. Zamierzam do do tego zestawu dołożyć samicę bojownika syjamskiego. O ile o gupiki jestem spokojny to nie wiem jak samica bojownika ma się z krewetkami i helenkami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zelus525 Posted May 5, 2013 Share Posted May 5, 2013 Nie dokładaj samicy, jak już to samca, amano na pewno nie zje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśko Posted May 5, 2013 Author Share Posted May 5, 2013 Dlaczego samca a nie samicę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zelus525 Posted May 5, 2013 Share Posted May 5, 2013 Po co ci sama samica, samce są ładniejsze, do tego samicę powinno trzymać razem z samcem np. Harem 1+2 ( żeby samiec miał co robić, przy okazji doczekasz się młodych, takie moje zdanie) Jakie wymiary akwarium. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśko Posted May 5, 2013 Author Share Posted May 5, 2013 Po co ci sama samica, samce są ładniejsze, do tego samicę powinno trzymać razem z samcem np. Harem 1+2 ( żeby samiec miał co robić, przy okazji doczekasz się młodych, takie moje zdanie) Jakie wymiary akwarium. To czy samiec jest ładniejszy czy samica to kwestia filtra indywidualnego (z psychologii). A wracając do tematu ryb, samica mi właśnie po to właśnie o czym pisałeś chwilę wcześniej . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ren86 Posted May 5, 2013 Share Posted May 5, 2013 Samice można trzymać w większych grupach bez samca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bielszczanin Posted May 5, 2013 Share Posted May 5, 2013 Ja bym nie dawał w ogóle nie dawał bojowników. Mogą być agresywne dla gupików. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gracjanna Posted May 5, 2013 Share Posted May 5, 2013 Po co ci sama samica, samce są ładniejsze, do tego samicę powinno trzymać razem z samcem np. Harem 1+2 ( żeby samiec miał co robić, przy okazji doczekasz się młodych, takie moje zdanie) Jakie wymiary akwarium. To czy samiec jest ładniejszy czy samica to kwestia filtra indywidualnego (z psychologii). A wracając do tematu ryb, samica mi właśnie po to właśnie o czym pisałeś chwilę wcześniej .Więc masz samca.... A ty szukasz porady czy zaczepki?? bo jakoś sens tego wątku sam rozmyłeś... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśko Posted May 5, 2013 Author Share Posted May 5, 2013 Bez złośliwości z mojej strony. Akwarium ma 48l, na tą chwilę mam 6 dorosłych ale stosunkowo młodych jeszcze samców gupika, 6 krewetek amano i 2 helenki. Zamierzam do do tego zestawu dołożyć samicę bojownika syjamskiego. O ile o gupiki jestem spokojny to nie wiem jak samica bojownika ma się z krewetkami i helenkami.W pierwszej wypowiedzi napisałem co mam i jakie zmiany chcę zrobić. W temacie napisałem: Skomentujcie zminy w obsadzie NIE PROSIŁEM O SKOMENTOWANIE CZY SAMIEC JEST ŁADNIEJSZY CZY SAMICA dlatego też nie oczekiwałem wykładu na temat urody ryb. Czytanie ze zrozumieniem I klasa Szkoły Podstawowej. Proszę o zamknięcie tematu, poszukam bardziej wyczerpującej odpowiedzi gdzie indziej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts