Czarka89 Posted May 5, 2013 Share Posted May 5, 2013 Witam, jestem na etapie kompletowania akwarium 200l profil (120x31(36)x50h). Na samym początku byłam głównie nastawiona na neony czerwone + 2 parki ramirezek, jednak po dłuższym zastanowieniu stwierdziłam że neonki są już trochę "oklepane" a na skalary mam za wąskie akwarium i teraz chciałabym zwrócić się na tereny wschodnie (wiem, kobieta zmienną jest ) Bardzo podobają mi się Gurami Mazaikowy, Prętnik Karłowaty, Świecik Kongolański, Tęczanka Wspaniała/Neonowa, Danio oczywiście nie chcę ich wszystkich razem tylko jeden gatunek, nie chcę robić zupy rybnej i prosiłabym dla każdej z osobna dobranie reszty obsady i w jakich ilościach. Co do sprzętu docelowo będą dwa kubły, jeden już mam a drugiego jeszcze nie wybrałam, oświetlenie 2x39W ew. odbłyśniki (mało wymagające rośliny). Woda: RO: -TwO 2-3n bardzo miękka -pH 6,5 Kranówa: -TwO ok 20n twarda -pH 7,8 Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czarka89 Posted May 8, 2013 Author Share Posted May 8, 2013 A może być takie coś np: 20 x zwinnik Blehera 6 x świecik kongolański / para gurami mozaikowe 10 x kirysek 8 x otosek ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madk Posted May 8, 2013 Share Posted May 8, 2013 Biotop "Lake Inle" Sawbwa resplendens z 15 sztuk ( co najmniej) Danio erythromicron z 15 sztuk ( co najmniej) Petruichthys brevis z 6 sztuk wydaj mi się że taka obsada była by dobra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czarka89 Posted May 8, 2013 Author Share Posted May 8, 2013 Nie, nie chcę dwóch ławic. Co do mojej propozycji jakbym miała gurami to zamiast zwinników wezmę raczej razbory Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts