Adrian489 Posted May 4, 2013 Share Posted May 4, 2013 Nabyłem po okazyjnej cenie swoje 3 akwarium od znajomego, który wyjerzdża za granicę. Wymiary: Dł. - 60cm Szer. - 40cm Wys. - 47cm Grubość szyb - 0,5 cm I mam kilka pytań : 1. Czy taka grubość szyb wystarczy, nie ulegnie awari ? 2. Jaki biotop można odwzorować w akwarium o takich wymiarach, dodam że nie mam pokrywy, więc narazie użyję szklanej płyty. 3. Lepiej zamontować listwę oświetlającą, czy pokrywę z zoologa (może być problem, dlatego że akwarium na niestandardowe wymiary). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lost Posted May 4, 2013 Share Posted May 4, 2013 1.Dlaczego ta szyba miałaby się zniszczyć ? Szyby akwariowe nie słyną z grubości. 2. To jest 112l czyli można odwzorować każdy biotop. 3. Użyj pokrywy, nie koniecznie z zoologa, poszukaj. Poza tym piszesz, że to twoje 3 akwarium, więc można się domyślić, że jakieś doświadczenie masz, bo w przeciwnym razie szkoda zaczynać z taką ilością zbiorników. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts