sasha85 Posted May 4, 2013 Share Posted May 4, 2013 Więc... to fajnie, że tak sobie wszyscy pomagają, radzą i dzielą doświadczeniami... W momencie, kiedy ja i mój chłopak postanowiliśmy, że będziemy mieć akwarium, nie wiedzieliśmy o tym prawie nic. Chcieliśmy piranie Więc wybraliśmy się do sklepu, gdzie wiedzieliśmy, że są i kupiliśmy dwie małe piranie. Ale, że zdało nam się, że będzie im smutno, więc dokupilśmy dwa welonki, dwa skalary i 6 neonek Pani stwierdziła, że piranie nie miałyby atakować, jeśli będą ze sobą od małego I zapytała czy mz piraniami amy przygotowane akwarium... "Oczywiście"... i poszlismy je kupić Nie było czasu na jakieś czekanie... Przyjechaliśmy do domu, zamontowaliśmy akcesoria według instrukcji, wsypaliśmy kamyczki, jakiś domek nawet miały:) Noi napełniliśmy je wodą - kranówą oczywiście, a po 5 minutach wpuściliśmy rybki. BEZ PANIKI, wszystkie przeżyły i żyją szczęśliwie do dziś No oprócz tych neonek... Te jednak zostały przekąską pirani, a welonki musieliśmy przeprowadzić do drugiego akwarium, bo popodgryzane jakieś były... Teraz są zdrowiutkie (z piraniami, nie odpowiadała im temperatura wody - 27st.) i szczęśliwe w akwarium, które również założyliśmy w 15 minut. Piranie też mają się dobrze, mamy ich już 5. Tylko, że miały być roślinożerne... a jak nie dostaną krwistego mięska albo soczystej, tłustej glizdy, to strzelają focha i nie jedzą wcale Dużo ciekawych rzeczy się dowiedziałam na forach, niektóre dużo mi wyjaśniły;) Ale nawet jako całkowici amatorzy założyliśmy akwarium i mamy szczęśliwe, żywe rybki;) pozdrawiam ... i profesjonalistów i tych amatorów - moja rada: Nie bójcie się! Jak ja bym to wszystko najpierw przeczytała, to ze strachu, że coś zrobie źle raczej bym zrezygnowała, a dzisiaj nie miała żadnej rybki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted May 4, 2013 Share Posted May 4, 2013 Moje gratulacje Link to comment Share on other sites More sharing options...
rainbow Posted May 4, 2013 Share Posted May 4, 2013 Debilizm ludzi jest porażający. Zamykam. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts