Jump to content

Skundlenie

arkosw
 Share

Recommended Posts

Krzyżówki rybek to ewentualnie mogą być Bastardy- dające potomstwo, lub Hybrydy- nie dające potomstwa.

Kundlem nazywa się rybę, która jest mieszanką różnych odmian barwnych TEGO SAMEGO GATUNKU. Niszcząca utrwalony fenotyp.

Najlepiej mieć ryby dzikie.

Jeżeli jednak mówisz o rybach hodowlanych, a co więcej- popularnych to nie ma obaw.

Coraz więcej sklepów zwraca uwagę na to, by poszczególne odmiany kolorystyczne np Gupików były trzymane w oddzielnych zbiornikach.

A za ile bym kupił dzikiego pyszczaka saulosi?

Nie wiele drożej od hodowlanego

Gdzie kupić dzikie ryby? Okolice jasła(obok rzeszowa).

Musisz szukać importerów specjalizujących się w importach z wielkich Jezior. Ja znam niestety tylko firmy ściągające ryby z Tanganiki, jeżeli chodzi o wielkie Jeziora...

A co do tego czy bedą w okolicach Jasła- nie wiem. Jak nie bedą to masz PKP/ PKS

A ryby z zoologicznego czym się różnią od dzikich?

Oprócz tego że sa dzikie:)

Zachowaniem, a to raczej najważniejsze w obserwacji ryb.

No i wyglądem, ale to raczej dla wprawnych oczu różnice (których teraz Ci nie podam bo mając Malawi nie chciałem miec WF`ów - Wild Fish)

EDIT: 2 sekundy w google i już coś znalazłem - http://www.malawian.pl/oferta-z-importu ... alawi-odow