arkosw Posted May 3, 2013 Share Posted May 3, 2013 Co to znaczy że ryby są skundlone lub są kundlami:?: Krótko , zwięźle i na temat Ps. Kto lubi banany? :PP: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kajolica1 Posted May 3, 2013 Share Posted May 3, 2013 Są to krzyżówki rybek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted May 3, 2013 Share Posted May 3, 2013 Krzyżówki rybek to ewentualnie mogą być Bastardy- dające potomstwo, lub Hybrydy- nie dające potomstwa. Kundlem nazywa się rybę, która jest mieszanką różnych odmian barwnych TEGO SAMEGO GATUNKU. Niszcząca utrwalony fenotyp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted May 3, 2013 Share Posted May 3, 2013 Krótko mówiąc prawie wszystkie żyworódki w sklepach to kundle. Krutko... Kto lubi banany? Nie lubisz słownika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkosw Posted May 3, 2013 Author Share Posted May 3, 2013 Czyli jak chcę mieć rybkę "oryginał" to muszę zapłacić 20razy więcej? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted May 3, 2013 Share Posted May 3, 2013 Najlepiej mieć ryby dzikie. Jeżeli jednak mówisz o rybach hodowlanych, a co więcej- popularnych to nie ma obaw. Coraz więcej sklepów zwraca uwagę na to, by poszczególne odmiany kolorystyczne np Gupików były trzymane w oddzielnych zbiornikach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkosw Posted May 3, 2013 Author Share Posted May 3, 2013 A za ile bym kupił dzikiego pyszczaka saulosi? Gdzie kupić dzikie ryby? Okolice jasła(obok rzeszowa). A ryby z zoologicznego czym się różnią od dzikich? Oprócz tego że sa dzikie:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted May 3, 2013 Share Posted May 3, 2013 A za ile bym kupił dzikiego pyszczaka saulosi?Nie wiele drożej od hodowlanego Gdzie kupić dzikie ryby? Okolice jasła(obok rzeszowa).Musisz szukać importerów specjalizujących się w importach z wielkich Jezior. Ja znam niestety tylko firmy ściągające ryby z Tanganiki, jeżeli chodzi o wielkie Jeziora... A co do tego czy bedą w okolicach Jasła- nie wiem. Jak nie bedą to masz PKP/ PKS A ryby z zoologicznego czym się różnią od dzikich? Oprócz tego że sa dzikie:) Zachowaniem, a to raczej najważniejsze w obserwacji ryb. No i wyglądem, ale to raczej dla wprawnych oczu różnice (których teraz Ci nie podam bo mając Malawi nie chciałem miec WF`ów - Wild Fish) EDIT: 2 sekundy w google i już coś znalazłem - http://www.malawian.pl/oferta-z-importu ... alawi-odow Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkosw Posted May 3, 2013 Author Share Posted May 3, 2013 Mógłbyś napisać jak zachowują się dzikie a jak hodowlane? Dziękuję za odp.! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted May 6, 2013 Share Posted May 6, 2013 Mógłbyś napisać jak zachowują się dzikie Dziko? Zwykle są bardziej wrażliwe na parametry wody i nie mają zatartych naturalnych instynktów tak jak niektóre gatunki hodowlane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts