Seba111 Posted May 3, 2013 Share Posted May 3, 2013 Witam.Mam teraz problem z obsadą , bo babka w zoologicznym powiedziała , że te neony się mogą zgubić w tym akwarium i doradzała , żeby coś większego wrzucić Planowałem tam wsadzić : 1+1 P. scalare 25 Paracheirodon axelrodi 12 Corydoras auneus 1+1 Ancistrus sp. 1+3 Apistogramma agassizi Wszystko ok , ale bym jeszcze jedną parę sklarów dorzucił i więcej tych apistogramma agassizi A za neony się zastanawiam czy bystrzyki czy barwieńce fantomy . Czy jakieś inne rybki ławicowe tam umieścić . I ile Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fleder Posted May 3, 2013 Share Posted May 3, 2013 Mam około 22 neonów czerwonych w 450L, nie 'zgubiły się' jeszcze, ale myślę, że dokupię z 15 sztuk. Widać je co prawda ale czasami jak się rozbiegną po różnych stronach zbiornika to można mieć wrażenie, że ich mało. Kolorystycznie świetnie uzupełniają całość, bez nich brakowałoby mi tej czerwieni i połysku Wpuść te 25 sztuk, będzie myślę bardzo ładnie, zwłaszcza z ciemnym podłożem. Jeśli nie neony to może razbory klinowe? Tylko żeby Ci podpasowały z parametrami do innych mieszkańców. Ja byłbym za neonami! PS. żeby pani z zoologa sama się przypadkiem we własnym sklepie nie zgubiła... Sent from my BlackBerry 9900 using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seba111 Posted May 3, 2013 Author Share Posted May 3, 2013 heheh dzięki za wypowiedź Tylko martwią mnie ten neony i skalary ; / Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fleder Posted May 3, 2013 Share Posted May 3, 2013 Daj neony o wielkości 2-3cm a skalary takich rozmiarów by nie były w stanie ich zeżreć. Neony wpuść z tydzień przed skalarami by poczuły się pewnie i poznały zbiornik. Jest wtedy duża szansa, że będzie zgoda. U mnie jest Sent from my BlackBerry 9900 using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seba111 Posted May 3, 2013 Author Share Posted May 3, 2013 No spoko , na razie to muszę piach ogarnąć i mogę zalewać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seba111 Posted May 3, 2013 Author Share Posted May 3, 2013 Sie okazalo ze w tym piachu jest pelno kawalkow starego lakieru ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fleder Posted May 3, 2013 Share Posted May 3, 2013 Płucz wodą, piach cięższy szybciej osiądzie, unoszący się syf wybieraj sitkiem albo odlewaj. Zależnie od wielkości płatków lakieru można przesiać przez samo sito. Powodzenia i cierpliwości. Ja 50kg piasku płukałem na raty przez tydzień Sent from my BlackBerry 9900 using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts