Kot-akwarysta Posted May 2, 2013 Share Posted May 2, 2013 Czy i jak karmić ryby pokarmem żywym??? Akwarium AquaSzut - 54l Obsada: 5xGupik(2 samce i 3 samice) 2xMolinezja Black Molly(samiec i samica) - Tymczasowo 2xKirysek - Dojdą jeszcze 2 Karmienie: Pokarmy suche - Tropical, różnorodne pokarmy wieloskładnikowe, roślinne, wysokoproteinowe i jajeczne. Pokarmy mrożone - Szklarka (rozmrożona, podawana 1,2 razy na tydzień) Parametry: ph - 6,5 temp. - ok.25 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kajolica1 Posted May 2, 2013 Share Posted May 2, 2013 Ja polecam ochotkę. Dzięki temu że opada na dno kiryski również się najedzą. Moje rybki są uwielbiają. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beniek Posted May 2, 2013 Share Posted May 2, 2013 Ja nie polecam ochotki Jest zwykłym odpadem, za przeproszeniem Oczliki to jak najbardziej odżywczy pokarm Do tego dafnia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kot-akwarysta Posted May 2, 2013 Author Share Posted May 2, 2013 A co z pasożytami i organizmami chorobotwórczymi??? Nie przejmować się? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beniek Posted May 2, 2013 Share Posted May 2, 2013 W mrożonkach nie będzie pasożytów Tu bez znaczenia, mrożone lepsze moim zdaniem. Lecz jeśli chcesz dać żywego pokarmu to kup w zoologicznym Wodzenie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kot-akwarysta Posted May 2, 2013 Author Share Posted May 2, 2013 Ok. A czarny komar - polecacie??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beniek Posted May 2, 2013 Share Posted May 2, 2013 Jeśli ryby zjedzą wszystko co dasz to polecam lecz jeśli nie to przyda Ci się coś przeciw komarom w domu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fleder Posted May 3, 2013 Share Posted May 3, 2013 Na trefnego żywego wodzienia też można trafić, starego i śmierdzącego. Komara za dużo do domu nie znoś, kiedyś kumpel zapomniał i zostawił w wiaderku na kilka dni, inny domownik otworzył bo nie wiedział co to, reszty można się domyśleć Sent from my BlackBerry 9900 using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kot-akwarysta Posted May 3, 2013 Author Share Posted May 3, 2013 Dzięki za odpowiedzi!!! Widziałem jak moje ryby wydalają szklarkę w takiej formie w jakiej ją spożyły. Zjadają ją z wielką ochotą. Czy to jakaś niestrawność??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_Vall Posted May 4, 2013 Share Posted May 4, 2013 Szklarka, doniczkowiec, dafnia, solowiec to pokarmy najbardziej neutralne choć "tłuste". Ochotka może (poza pasożytami) powodować uszkodzenia przewodu pokarmowego. Kiryski najbardziej lubią tabletki dla nich wyprodukowane. Zauważyłem, że te "droższe" są "smaczniejsze (np JBL novo tab). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kot-akwarysta Posted May 7, 2013 Author Share Posted May 7, 2013 Ok - już po kłopocie. Jak często podawać mrożonki rybkom z mojej obsady?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted May 7, 2013 Share Posted May 7, 2013 Szklarka, doniczkowiec, dafnia, solowiec to pokarmy najbardziej neutralne choć "tłuste". A od kiedy to wodzień i dafnia są "tłuste"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
georobert Posted May 8, 2013 Share Posted May 8, 2013 Wodzień jest czystym, ale mało odżywczym pokarmem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts