omas Posted May 1, 2009 Share Posted May 1, 2009 Cześć, moglibyście mi pomoc z obsada mojego nowego akwarium? Myślałem nad czymś takim: 20 x Neon czerwony (Paracheirodon axelrodi) 4 x Pielęgnica kakadu (Apistogramma cacatuoides) 7 x Kirys panda (Corydoras panda) 1 x Glonojad syjamski (Gyrinocheilus aymonieri) Znalazłem to na tej stronce: http://www.sera.de/index.php?id=59&L=12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted May 1, 2009 Share Posted May 1, 2009 20 neonów to chyba za dużo tak mi się wydaje noo i kakadu harem a nie 4 szt kiryski ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
omas Posted May 1, 2009 Author Share Posted May 1, 2009 Kakadu harem, czyli np. 3 samiczki i 1 samiec? Jak je rozróżnić? Z rozróżnieniem Neonek również mam problem, dla mnie samce i samice tak samo wyglądają Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted May 1, 2009 Share Posted May 1, 2009 neona też nie odróżnie harem no np 2+1 dwie panie i jeden pan albo 3+1 samiec kakadu jest mocniej ubarwiony i jest większy hmm im starszy tym większą ma pierwszą część pletwy grzbietowej Link to comment Share on other sites More sharing options...
omas Posted May 1, 2009 Author Share Posted May 1, 2009 Dzisiaj widziałem jeszcze jedna fajna rybkę, ale oczywiście nie pamiętam jak sie nazywa Wyglada jak kakadu, ale jest cała żółta, a płetwa grzbietowa ma pionowe, czarne paski. Ciekawe czy ktoś zgadnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted May 1, 2009 Share Posted May 1, 2009 może jakiś pyszczak Link to comment Share on other sites More sharing options...
omas Posted May 1, 2009 Author Share Posted May 1, 2009 Chyba faktycznie to był Pyszczak żółty Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted May 1, 2009 Share Posted May 1, 2009 he he noo to odpada ta rybka Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaniqa10 Posted May 1, 2009 Share Posted May 1, 2009 pewnie jakiś pyszczak ale ty i tak nie mozesz miec go z tymi rybami co masz zamiar bo to nie ten biotop http://www.superakwarium.pl/pyszczak-zl ... id672.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
omas Posted May 1, 2009 Author Share Posted May 1, 2009 Ech... jak sobie coś upatrzę to nigdy nie mogę tego mieć ;( Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted May 1, 2009 Share Posted May 1, 2009 noo pyszczaki to malawi i twoje akwa jest troszke przymałe Link to comment Share on other sites More sharing options...
omas Posted May 1, 2009 Author Share Posted May 1, 2009 A zamiast kirysków coś bardziej kolorowego? Zależy mi na kolorowych rybkach Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted May 1, 2009 Share Posted May 1, 2009 kiryski świetnie wyglądają pstre, panda, albinosy są to naprawde pozyteczne rybcie i przebywają w strefie dennej więc na górze wystarcza kolorowe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikita Posted May 3, 2009 Share Posted May 3, 2009 Ja polecam Gurami Mozaikowe. Sa piekne i kolorowe. Sama bym chciala miec, ale mam za male akwarium. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipcio_stg Posted May 4, 2009 Share Posted May 4, 2009 a ja ogólnie to polecam taki składzik: 2 x pielęgniczka ramireza 3 x prętnik karłowaty 15 x neon innesa 3 x otosek 4 x kirysek szmaragdowy ( lub inny zależy jakie masz dno - różnie się prezentują ) Ładne to, kolorowe, pasujące do siebie i Twojego zbiornikczka Link to comment Share on other sites More sharing options...
omas Posted May 6, 2009 Author Share Posted May 6, 2009 No właśnie jest ten problem, ze w mieście mam tylko 2 sklepy zoologiczne, a nie chce rybek przez neta kupować (wysyłane paczka). Ta obsada co podalem to: 20 x Neon czerwony (Paracheirodon axelrodi) (są w sklepie) 4 x Pielęgnica kakadu (Apistogramma cacatuoides) (są w sklepie) 7 x Kirys panda (Corydoras panda) (nie patrzałem jeszcze) 1 x Glonojad syjamski (Gyrinocheilus aymonieri) (dostane od kolegi, bo trzyma go w 30L kuli) Co do Pielęgniczek Ramireza nie widziałem ich w sklepie i mi się zbytnio nie podobają Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipcio_stg Posted May 7, 2009 Share Posted May 7, 2009 z tego wynika, że zostajesz przy swoim postanowieniu. Wszystko zostało już napisane. Kakadu harem, a neonków za dużo do 95l reszta ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
omas Posted May 7, 2009 Author Share Posted May 7, 2009 Czyli ile neonków czerwonych powinienem kupić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted May 7, 2009 Share Posted May 7, 2009 No właśnie jest ten problem, ze w mieście mam tylko 2 sklepy zoologiczne, a nie chce rybek przez neta kupować (wysyłane paczka). Ta obsada co podalem to: 20 x Neon czerwony (Paracheirodon axelrodi) (są w sklepie) 4 x Pielęgnica kakadu (Apistogramma cacatuoides) (są w sklepie) 7 x Kirys panda (Corydoras panda) (nie patrzałem jeszcze) 1 x Glonojad syjamski (Gyrinocheilus aymonieri) (dostane od kolegi, bo trzyma go w 30L kuli) Co do Pielęgniczek Ramireza nie widziałem ich w sklepie i mi się zbytnio nie podobają kakadu musisz kupić harem a nie 4 szt czyli 1 samiec dwie samice!!!!!! neonków kup szczęśliwą 13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mierzej16 Posted May 7, 2009 Share Posted May 7, 2009 No właśnie jest ten problem, ze w mieście mam tylko 2 sklepy zoologiczne, Myślę że w sklepie jak zamówisz rybki to ci przywiozą i nie będzie problemu. Ja tak jak reszta: -haremik kakadu 3+1 -neon innesa 10-15 szt. -parę otosków -kirysek 4-5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted May 7, 2009 Share Posted May 7, 2009 ciekawe jak upchnie 3 samice w 95L akwarium... dwie to jeszcze, ale nie trzy, i jeszcze samiec, bardzo szybko ta liczba się zredukuje w sposób naturalny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
omas Posted May 7, 2009 Author Share Posted May 7, 2009 Czyli są dzicie, że w sklepie można zamówić rybki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipcio_stg Posted May 7, 2009 Share Posted May 7, 2009 z reguły można Jak nie zapytasz to się nie dowiesz U mnie w zoologach raz w tygodniu są dostawy i można zamawiać rybki Link to comment Share on other sites More sharing options...
adikom Posted May 10, 2009 Share Posted May 10, 2009 ramirezy są ładne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts