Macudys Posted May 2, 2013 Share Posted May 2, 2013 Witam , czy Ampularia nie zje mi małego Heńka? Bardzo podobają mi się te ślimaki. W akwarium są krewetki red cherry czy to im w czymś będzie przeszkadzało? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba90 Posted May 2, 2013 Share Posted May 2, 2013 Mi ampularie zjadały wszystkie rośliny włącznie z heńkiem, oprócz anubiasa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted May 2, 2013 Share Posted May 2, 2013 Zjeść nie zje. Staranuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasia_0904 Posted September 18, 2013 Share Posted September 18, 2013 Nie prawda, nic mu nie zrobi. To żaden agresywny ślimak, wiec ani nie zje ani nie stratuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil123 Posted September 18, 2013 Share Posted September 18, 2013 Myślę, że większych szkód nie wyrządzi, ale może lekko nadwyrężyć roślinkę, troszkę ciężko powiedzieć, bo jak widać u każdego ślimaki zachowują się trochę inaczej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted September 18, 2013 Share Posted September 18, 2013 Nie prawda, nic mu nie zrobi. To żaden agresywny ślimak, wiec ani nie zje ani nie stratuje. Agresywny nie, ale zielsko lubi i nie oszukujmy się- potrafi spustoszyć akwa. U mnie nawet anubiasy posiekały Ampułki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gracjanna Posted September 18, 2013 Share Posted September 18, 2013 wiec ani nie zje ani nie stratuje. Niedokarmiana ampularia zje większość roślin. Taranować taranuje delikatne rośliny nie przez agresję tylko przez ich budowę bo jak się przyssie to potrafi odczepić mech czy pelie. Chyba autor wątku już sam się przekonał jak to z nimi jest bo pytał o to w maju więc nie wiem po co to grzebanie w starych tematach. Witamy na forum i cierpliwości, na pewno znajdzie się jakiś bieżący temat do dyskusji 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts