ewka123 Posted May 2, 2013 Share Posted May 2, 2013 Witam, Od jakiegoś czasu zauważyłam, że hygrophila ma brązowe brzegi liści, sagittaria żółknie, anubias ma ciemne kropki na brzegach liści, a nowoposadzonej marsilei gniją listki. Zakupiłam kulki gliniano torfowe i czekam na efekty, ale minęły już 2 tygodnie, a poprawy nie widzę, gorzej tez nie jest, chociaż zauważyłam, że w podłożu gromadzą się pęcherzyki powietrza, nie wiem czy to zdrowy objaw, szczególnie jest to zauważalne przy przedniej szybie w bazalcie. Moje akwarium 96l(80sz/30g/40w)zostało założone w czerwcu 2012 Podłoże bazaltowe o granulacji 2-5mm, 2 świetlówki (18W Glo-power, 20W Osram), filtr wewnętrzny Eheim pick up2010, Rośliny: nurzaniec, anubias, hygrophila difformis, sagittaria subulata, microsorium mini, Marsilea hirsuta, żabienica, moczarka Obsada: głównie małe kąsaczowate: czerwonogłówki, fantom czerwony, fantom czarny, neony, kosiarki, otoski, ślimaki Helenki, Akwarium nawożę linią easy-life (easy carbo, kalium potasium, ferro, pro-fito) Oświetlenie jest włączone 13 godzin, temperatura 24 w nocy, 25 w ciągu dnia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts